Vujović: “Ambicije su nam veće od osmine finala”

Vujović: “Ambicije su nam veće od osmine finala”

Veselin Vujović, trener PPD-a Zagreb, najavio je kako će njegova momčad u obje utakmice osmine finala Lige prvaka krenuti po pobjedu.

Foto: Petr Stojanovski - ZNA, Utrinski vesnik

Ulazak u osminu finala Lige prvaka trebala je za mladu momčad PPD-a Zagreb biti nagrada i svojevrsna prigoda za ‘učenje’ od velikih dečki. No, čim je cilj ostvaren – trener Zagrebaša Veselin Vujović promijenio je ploču i novinarima iznio nove planove svoje momčadi.

“Naš cilj nije puki ulazak u osminu finala – želimo vidjeti koje su stvarne mogućnosti ovog sastava”, ističe Vujović. “Do sada je to bila ova faza natjecanja, a sljedeće što ćemo pokušati jest izboriti plasman u najboljih osam.”

Zagrebašima će nasuprot terena stajati danski Kolding (prva se utakmica u zagrebačkoj Areni igra u subotu u 17.55 sati); dobra, ali ne i nepobjediva momčad.

“Ozbiljan su i iskusan sastav sa zrelim, a možda i prezrelim igračima na nekim pozicijama, osobito što se tiče godina. Pokazali su da mogu izuzetno dobro držati ritam, ne iskazuju emocije, a jako su nezgodni ako odigraš loše ili upadneš u njihov ritam.”

Proslavljeni trener, ipak, ima ‘recept’ i za Dance: “Tražit ću da budemo na razini na kojoj smo igrali protiv Kiela i PSG-a. Naša je filozofija pobijediti, makar i s jednim pogotkom razlike, premda ni remi neće biti loš rezultat. U obje utakmice idemo po pobjedu, bez obzira na eventualnu prednost. Ako kreneš braniti prednost od tri-četiri pogotka i stalno gledaš na semafor, može ti se dogoditi da izgubiš i sa osam razlike”, zaključuje Vujović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.