Vujović: “Nije sramota izgubiti, ovo nam je velika opomena!”

Vujović: “Nije sramota izgubiti, ovo nam je velika opomena!”

Veselin Vujović pokušao je biti realan poslije teškog poraza od Barcelone...

Foto: Petr Stojanovski - ZNA, Utrinski vesnik

Najmanje što je Veselin Vujović očekivao od uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka bio je, zasigurno, težak poraz koji su Zagrebaši doživjeli u Kataloniji.

Pokušao je strateg plinara ipak biti realan te, ako je to ikako moguće, ohrabriti svoje momke. “Reći ću pošteno – više volim izgubiti jednu utakmicu s 22 razlike, nego dvije s 11. Neki će reći kako je ovo sramotan poraz, no nije sramotan, već je velika opomena za mlade igrače i mene kao trenera. Poručuje nam da ne letimo previsoko i gajimo nekakve iluzije. Samo radom, zalaganjem i poštenim odnosom možemo doći do vrhunskih rezultata”, počeo je Vujović.

“Nismo ovo očekivali, nismo očekivali da gotovo svi igrači podbace u svim segmentima igre. Ekipa koja je bila najbolja, kojoj nitko nije dao više od 25, 26 golova, u prvom poluvremenu primi čak 23 pogotka. Nismo očekivali da golmani ne budu na razini, ni da imamo ogroman broj tehničkih pogrešaka, ali sve se to zbilo protiv ekipe koja je najbolja u Europi. Sada nam ostaje boriti se za domaću titulu i Kup, nadam se da ćemo u tome uspjeti”, nabrajao je crnogorski trener.

Nikola Karabatić također je pokušao utješiti Zagrebaše, istaknuvši fantastičnu utakmicu koju je odigrala njegova momčad.

“Dobro smo se pripremili i odigrali odličnu utakmicu. Znali smo da je Zagreb dobar i da nas čak i u Barceloni može pobijediti, stoga smo zaboravili prvi susret i nastojali sve posložiti od početka. Ovo nije prava razlika između dvije ekipe, Zagreb ima mladi, potentni sastav s mnogo kvalitete, ali nedostaje mu malo iskustva. Ipak, teško je ovdje slaviti – pogotovo nas je teško pobijediti na ovakav dan i u fantastičnoj utakmici koju smo odigrali”, kaže Francuz.

Pred novinarske je mikrofone stao i krilni igrač Zagreba Lovro Šprem: “Šteta što nam se dogodio ovakav poraz na kraju Lige prvaka. Svi ovo smatramo uspjehom, kompletnu sezonu u Ligi prvaka, premda smo vjerovali da u Barceloni možemo iznenaditi i držati egal barem u prvom poluvremenu. Napravili smo previše pogrešaka u samom otvaranju, a Barcelona je to odmah kaznila.”

“Nadam se da ćemo se brzo oporaviti jer nam već u utorak slijedi utakmica s Varaždinom koju moramo shvatiti maksimalno ozbiljno. Okrećemo se prvenstvu i Kupu, želimo sezonu privesti kraju kako spada”, zaključio je Šprem.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.