Vujović: “Vjerujem da možemo slaviti u Danskoj”

Vujović: “Vjerujem da možemo slaviti u Danskoj”

Trener PPD-a Zagreb Veselin Vujović poziva na oprez prije uzvratne utakmice osmine finala rukometne Lige prvaka, no vjeruje kako njegova mlada momčad može do pobjede i u Danskoj...

Foto: Petr Stojanovski - ZNA, Utrinski vesnik

Rukometaši Zagreba nakon fantastične predstave u prvom susretu protiv danskog Koldinga spremni i ‘nabrijani’ čekaju uzvratnu, gostujuću utakmicu osmine finala Lige prvaka.

Mlada momčad Veselina Vujovića ima prigodu ostvariti toliko željeni plasman u četvrtfinale elitnog klupskog natjecanja, no za taj će pothvat morati biti još bolji no što su bili prošloga tjedna u zagrebačkoj Areni. Danci su odlična momčad, koja zasigurno neće tek tako prepustiti Zagrebu mogućnost nastavka natjecanja u LP, ali i sastav koji je u svojoj Areni Brondby jako teško svladati.

“Moramo vjerovati u činjenicu da smo kvalitetna i sposobna momčad te da u Danskoj možemo pobijediti. Samo s tom idejom moramo ići na gostovanje, nema smisla govoriti kako ćemo izginuti na terenu ako u to ne vjerujemo”, otvoren je strateg Zagrebaša.

Novinare je zanimalo može li se dogoditi da se ‘negdje na tom putu’ mladi Zagrebaši ponešto pogube? “Svima se može dogoditi, pa i Kolding se pogubio u Zagrebu, u paklu Arene. No, 60 minuta je dug period u kojem moramo težiti ostvarenju zacrtanog cilja. Ako budemo koncentrirani i krenemo sa željom da pobijedimo, bit ćemo jako blizu plasmana među osam najboljih. U to društvo, prema kvaliteti i pokazanom u Europi ove sezone, i pripadamo”, kaže Vujović.

Premda je ove godine, pogotovo od kada je na klupu sjeo legendarni Vujo, napravljeno mnogo, na tome se ne smije stati. Ova je generacija, treba podvući još jednom, spremna za velike stvari. “Napravili smo ogroman korak; afirmirali smo mnoštvo mladih igrača, klub je dobio svojevrsni rejting u Ligi prvaka i ne mislimo na ovome stati. Bit će ovo za sve nas veliki test.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.