Šteta je da dečko takvih mogućnosti ne dobije priliku na velikoj sceni.

Vujović želi Mandalinića u Sloveniji: ‘Ako ga već Hrvatska neće, vodimo ga u Sloveniju’

Vujović želi Mandalinića u Sloveniji: ‘Ako ga već Hrvatska neće, vodimo ga u Sloveniju’

Iako je Stipe Mandalinić bio spreman, i u vrlo dobroj formi... izbornik Babić ipak se odlučio za Mamića na lijevom vanjskom za Olimpijske igre.

RK Zagreb/Facebook

Hrvatska rukometna reprezentacija ispala je u četvrtfinalu Olimpijskih igara baš kao i Slovenija.

Mnoge je iznenadila vijest da rukometaš PPD Zagreba ipak ne putuje u Rio. Izbornik Babić  odlučio se za Marka Mamića, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo kod navijača. Kada pogledamo prošlu sezonu, Stipe je  u Ligi prvaka za Zagreb odigrao strašnu sezonu, i bio jedan od boljih u redovima Zageba. Igrač koji pogađa 10/10 jednostavno je trebao biti na popisu izbornika Babića.

Možda da smo u Riu imali Mandalinića, prošli bi i bolje. Ipak nam je trebao onaj koji zna potegnuti s deset metara i pogoditi kada je najpotrebnije, ipak to Stipe najbolje radi. Protiv Poljske izostanak Mandalinića bio je vidljiv, kada nismo imali ideju u napadu, trebao je onaj koji zna ‘skinuti ‘paučinu’ s velike udaljenosti, upravo specijalnost Mandalinića je rješavati takve situacije, ‘izluđivati’  protivničke golmane.

Ivan Slišković nije pokazao najbolju igru u Riu, jednostavno šut nije išao kada je bilo potrebno, ali kvaliteta Sliškovića nije upitna, odigrao je jako dobro Europsko prvenstvo u Poljskoj i iza sebe ima vrlo dobru sezonu u Vezspremu.

Pozicija ‘prvoga’ lijevog vanjskog  Sliškovića u reprezentaciji nije upitna. Ali vratimo se na Marka Mamića, koji po mnogima, ima kvalitetu, ali nema ono što je potrebno reprezentaciji. Mamić praktički može igrati samo u napadu, osim odličnog i jakog  udarca, nije pokazao gotovo ništa. Sva trojica imaju odličan i ubojit šut, ali Mandalinić i Slišković se istiću po više stvari. Obadvojica su u svakom trenutku spremna ‘zamrznuti’ protivničku obranu i prolazom doći do pogotka. Upravo ono što Mamiću fali, više brzine u napadu.

Izbornika Slovenije i trenera PPD Zagreba Veselina Vujovića  također je iznenadio izostanak Mandalinića i rado bih ga vidio u reprezentaciji Slovenije.

Ova selekcija Slovenije  je dobra, ima veliku kvalitetu, ali ima neke minuse koje mora pokušati riješiti da bi ubuduće išla naprijed.

– Nemamo ozbiljnog šutera i predložit ću Slovencima da razgovaraju sa Stipom Mandalinićem kada ga Hrvatska neće. Šteta je da dečko takvih mogućnosti ne dobije priliku na velikoj sceni.

 

 

 

 

 

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.