Šteta je da dečko takvih mogućnosti ne dobije priliku na velikoj sceni.

Vujović želi Mandalinića u Sloveniji: ‘Ako ga već Hrvatska neće, vodimo ga u Sloveniju’

Vujović želi Mandalinića u Sloveniji: ‘Ako ga već Hrvatska neće, vodimo ga u Sloveniju’

Iako je Stipe Mandalinić bio spreman, i u vrlo dobroj formi... izbornik Babić ipak se odlučio za Mamića na lijevom vanjskom za Olimpijske igre.

RK Zagreb/Facebook

Hrvatska rukometna reprezentacija ispala je u četvrtfinalu Olimpijskih igara baš kao i Slovenija.

Mnoge je iznenadila vijest da rukometaš PPD Zagreba ipak ne putuje u Rio. Izbornik Babić  odlučio se za Marka Mamića, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo kod navijača. Kada pogledamo prošlu sezonu, Stipe je  u Ligi prvaka za Zagreb odigrao strašnu sezonu, i bio jedan od boljih u redovima Zageba. Igrač koji pogađa 10/10 jednostavno je trebao biti na popisu izbornika Babića.

Možda da smo u Riu imali Mandalinića, prošli bi i bolje. Ipak nam je trebao onaj koji zna potegnuti s deset metara i pogoditi kada je najpotrebnije, ipak to Stipe najbolje radi. Protiv Poljske izostanak Mandalinića bio je vidljiv, kada nismo imali ideju u napadu, trebao je onaj koji zna ‘skinuti ‘paučinu’ s velike udaljenosti, upravo specijalnost Mandalinića je rješavati takve situacije, ‘izluđivati’  protivničke golmane.

Ivan Slišković nije pokazao najbolju igru u Riu, jednostavno šut nije išao kada je bilo potrebno, ali kvaliteta Sliškovića nije upitna, odigrao je jako dobro Europsko prvenstvo u Poljskoj i iza sebe ima vrlo dobru sezonu u Vezspremu.

Pozicija ‘prvoga’ lijevog vanjskog  Sliškovića u reprezentaciji nije upitna. Ali vratimo se na Marka Mamića, koji po mnogima, ima kvalitetu, ali nema ono što je potrebno reprezentaciji. Mamić praktički može igrati samo u napadu, osim odličnog i jakog  udarca, nije pokazao gotovo ništa. Sva trojica imaju odličan i ubojit šut, ali Mandalinić i Slišković se istiću po više stvari. Obadvojica su u svakom trenutku spremna ‘zamrznuti’ protivničku obranu i prolazom doći do pogotka. Upravo ono što Mamiću fali, više brzine u napadu.

Izbornika Slovenije i trenera PPD Zagreba Veselina Vujovića  također je iznenadio izostanak Mandalinića i rado bih ga vidio u reprezentaciji Slovenije.

Ova selekcija Slovenije  je dobra, ima veliku kvalitetu, ali ima neke minuse koje mora pokušati riješiti da bi ubuduće išla naprijed.

– Nemamo ozbiljnog šutera i predložit ću Slovencima da razgovaraju sa Stipom Mandalinićem kada ga Hrvatska neće. Šteta je da dečko takvih mogućnosti ne dobije priliku na velikoj sceni.

 

 

 

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.