Vujovićeva Slovenija u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva

Vujovićeva Slovenija u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva

Osim Slovenije još su se tri reprezentacije plasirale u četvrtfinale, a to su Francuska, Norveška i Španjolska.

Slovenija se pobjedom protiv Rusije u osmini finala 32:26 plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Francuskoj. Slovenija će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz utakmice  Njemačke i Katara.

Rusija je imala prednost na poluvremenu od dva razlike 15:13, ali su na kraju poraženi sa šest pogodaka razlike. Kod Slovenije najbolji je bio Darko Cingesar sa šest golova, Daniil Shishkarev i Aleksandar Dereven postigli po pet golova za Rusiju.

Osim Slovenije još su se tri  reprezentacije plasirale u četvrtfinale, a to su Francuska, Norveška i Španjolska, koja je u zanimljivoj utakmici bila bolja od Brazila 28:27. Ako Hrvatska sutra prođe Egipat u četvrtfinalu igramo protiv Španjolske.

Rusija – Slovenija 26:32

Rusija: Bogdanov, Pavlenko, Kireev, Kiselev, Shishkarev 5, Kovalev 1, Shurinskiy, Chernoivanov 1, Dereven 5, Chipurin, Kalarash 3, Shelmenko 4, Dibirov 3, Soroka, Valiullin 1, Zhitnikov 3.

Slovenija: Skok, Lesjak, Blagotinsek 1, Marguc 5, Kavticnik 3, Janc 3, Dolenec 4, Cingesar 6, Poteko, Kodrin 1, Gaber 1, Bezjak 2, Grebenc 2, Zarabec, Mackovsek 4.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.