Vujovićeva Slovenija u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva

Vujovićeva Slovenija u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva

Osim Slovenije još su se tri reprezentacije plasirale u četvrtfinale, a to su Francuska, Norveška i Španjolska.

Slovenija se pobjedom protiv Rusije u osmini finala 32:26 plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Francuskoj. Slovenija će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz utakmice  Njemačke i Katara.

Rusija je imala prednost na poluvremenu od dva razlike 15:13, ali su na kraju poraženi sa šest pogodaka razlike. Kod Slovenije najbolji je bio Darko Cingesar sa šest golova, Daniil Shishkarev i Aleksandar Dereven postigli po pet golova za Rusiju.

Osim Slovenije još su se tri  reprezentacije plasirale u četvrtfinale, a to su Francuska, Norveška i Španjolska, koja je u zanimljivoj utakmici bila bolja od Brazila 28:27. Ako Hrvatska sutra prođe Egipat u četvrtfinalu igramo protiv Španjolske.

Rusija – Slovenija 26:32

Rusija: Bogdanov, Pavlenko, Kireev, Kiselev, Shishkarev 5, Kovalev 1, Shurinskiy, Chernoivanov 1, Dereven 5, Chipurin, Kalarash 3, Shelmenko 4, Dibirov 3, Soroka, Valiullin 1, Zhitnikov 3.

Slovenija: Skok, Lesjak, Blagotinsek 1, Marguc 5, Kavticnik 3, Janc 3, Dolenec 4, Cingesar 6, Poteko, Kodrin 1, Gaber 1, Bezjak 2, Grebenc 2, Zarabec, Mackovsek 4.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.