Vujovići: “PSG ima strašnu šansu, ali navijamo za Real zbog Luke i Matea”

Vujovići: “PSG ima strašnu šansu, ali navijamo za Real zbog Luke i Matea”

Braća Zoran i Zlatko Vujović navijat će za madridski Real u večerašnjem srazu protiv PSG-a u Ligi prvaka...

foto: @realmadrid

Negdašnji hrvatski nogometaši i treneri rođeni u BiH Zoran i Zlatko Vujović komentirali su prvi susret osmine finala ovosezonske Lige prvaka između Real Madrida i PSG-a, koji je na rasporedu večeras na Santiago Bernabeuu (20.45 sati).

“Skloniji sam Realu, s obzirom na to koliko je novca ušlo u PSG svih ovih godina  i to mimo svih kriterija, koji nemaju veze sa sportom. Mislim da Parižani nisu favoriti, bez obzira na krizu u kojoj se Real našao. U postocima, rekao bih da je prednost 60:40 na strani Reala”, kazao je Zoran, koji je u svojoj bogatoj karijeri davne 1989. bio čak i suigrač današnjem treneru galacticosa Zinedineu Zidaneu.

Njegov brat Zlatko, legenda Hajduka, u kojemu je proveo čak deset godina, jedno je vrijeme tijekom svojih putešestvija Francuskom nosio i dres PSG-a. “Očekivalo bi se da navijam za PSG, budući da sam tamo proveo dvije nezaboravne godine, no ta ‘dva kluba’ danas nemaju nikavih dodirnih točaka. Vremena su se promijenila, više nikoga ne poznajem, a otkako sam otišao iz PSG-a nisam niti jednom bio na Parku Prinčeva”, otkrio je.

“Razmišljao sam kako bih si volio priuštiti jednu lijepu utakmicu na Parku Prinčeva, no ovoga ću puta ipak biti skloniji Realu. Kako zbog veličine kluba, tako i zbog Luke i Matea“, odlučio je stariji brat Vujović.

Šanse? “U postocima, 50:50. Mislim da PSG nikada nije imao bolju prigodu, uzevši u obziru Realovu krizu. Ipak, ovo je Liga prvaka i priča može biti potpuno drukčija od one koju smo ove sezone gledali u nacionalnim prvenstvima.”

Mnogi u Španjolskoj pozivaju na smjenu Zinedinea Zidanea u slučaju neprolaska PSG-a. “Poznajem Zizoua i mogu reći da je oduvijek bio ozbiljan, pošten, vrijedan, profesionalan i živi svoj posao, kojemu se potpuno posvećuje. Bio sam skeptičan kada je preuzimao Real, smatrajući da nije dovoljno zreo za takav izazov, no demantirao me. Njegova je najveća trenerska vrijednost njegova povijest i činjenica da je bio Mozart na travnjaku”, počeo je njegov bivši suigrač Zoran.

“Ako će morati otići u slučaju ispadanja, moram kazati da je to ipak nešto što je u ovoj profesiji neizbježno. Real jednostavno ne trpi prosječnost. Bilo bi mi žao, ali Zidaneu su nakon Reala otvorena vrata svakoga kluba.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.