Vukas: “Imali smo ozbiljan pristup”

Vukas: “Imali smo ozbiljan pristup”

Hari Vukas je zadovoljan pobjedom u Koprivnici, a Ante Čačić je priznao da je realnost Slaven Belupa ipak borba za ostanak...

Hari Vukas je u četvrtoj utakmici na klupi Hajduka stigao do treće pobjede. Nakon susreta je izjavio: “Ovo smo htjeli. Poštovali smo protivnika i nismo ga podcijenili. Ovo je vrlo težak teren jer je Slaven Belupo u posljednjih sedam utakmica imao šest pobjeda i remi protiv Dinama. Imali smo ozbiljan pristup i čestitam igračima. Odabrao sam taktiku koja mi je izgledala najboljom jer nismo bili kompletni. Posebno moram pohvaliti obranu, iako se nismo planirali toliko braniti. No, potrošili smo mnogo snage i tako smo dočekali kraj. U ofenzivi je nedostajalo malo brzine, no najvažnije je da smo upisali pobjedu. Obrana je bila vrhunski, a u sredini sam zadovoljan zbog taktike.”

Nastavio je: “Čudno je da smo tako dugo bez pobjede. Ovo nam u svlačionici znači mnogo više od tri boda. Vjerujem da će nam ovaj rezultat dati psihološku stabilnost jer moja momčad sigurno zna igrati nogomet. Imali smo nekoliko loših rezultata, ali tu seriju smo zaustavili. Možemo sve. U srijedu je važna utakmica protiv Lokomotive.”

Ante Čačić misli: “Čestitam Hajduku na slavlju i Vukasu na dobrom početku. Mi možemo žaliti za prilično neagresivnim početkom utakmice. Morali smo u sedmoj minuti raditi zamjenu, a i rano smo primili pogodaka. Kad smo krenuli s trčanjem imali smo kazneni udarac, ali dobri Grbić nas je zaustavio. Vukas je dobro postavio igru. Pred nama je borba za ostanak, Europa je za nas ipak bila previše. Još je ostalo šest kola i moramo što prije osigurati ostanak. Zaboravimo ovaj poraz. Dobro je što u subotu ni Osijek ni Zadar nisu osvojili bodove.”

Ivo Grbić je izjavio: “Ovo je moj veličanstveni trenutak. Dobio sam veliko samopouzdanje, a današnju utakmicu posvećujem obitelji koja me uvijek podržava. Otac je u Skoplju u bolnici i nadam se da će mu ove vijesti pomoći u oporavku. Zahvalan sam svima na povjerenju i prilici.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.