Vukojević: “O budućnosti ću odlučiti u narednih desetak dana”

Vukojević: “O budućnosti ću odlučiti u narednih desetak dana”

Ognjen Vukojević će uskoro odlučiti gdje će igrati sljedeće sezone...

Ognjen Vukojević/Getty Images

Dinamo je proslavio deseti uzastopni naslov prvaka Hrvatske, a 20. svibnja u finalu Kupa protiv Splita ima priliku za novi trofej. Ivo Pinto je izjavio: “Iza nas je dobra sezona koju možemo dodatno poboljšati osvajanjem Kupa. Bilo je nekoliko uspona i jedan pad. Imali smo nekoliko sjajnih utakmica, no u Europi se dogodio neuspjeh. Napredovali smo kao momčad, a važno je i da smo postali prijatelji. Dobri igrači uvijek dolaze u Dinamo. No, mislim da smo već i ove sezone pokazali da imamo kvalitetu za Europu. Izbacili smo Astru, a protiv Celtica smo imali dvije sjajne utakmice. Utakmica u Glasgowu je možda bila i naša najbolja europska ove sezone.”

Nastavio je: “Bilo je i utakmica u kojima smo potpuno podbacili. Moramo iskreno reći da smo trebali biti bolji. Ostajem u Dinamu. U nogometu se ne može razmišljati o budućnosti, nego samo o sadašnjosti. Sretan sam ovdje, ali u Zagreb sam stigao zbog Lige prvaka. Želim i dalje biti u reprezentaciji. Zahvalan sam Dinamu i suigračima jer bez njihove pomoći ne bih bio u prilici predstavljati svoju zemlju. No, ja uvijek želim bolje i više. Moj cilj je biti stalni reprezentativac.”

Dojmove je podijelio i Marko Pjaca: “Vrlo dobro smo se uigrali i iduće sezone možemo do dobrog rezultata u Europi. Odluka o pojačanjima ne ovisi o meni. Na proljeće sam dobio kontinuitet nastupa, a to mi je dalo dodatno samopouzdanje. Da, mnogo sam napredovao.”

Ognjen Vukojević je osvojio svoj četvrti naslov prvaka s Dinamom: “Kup bi bio moj osmi trofej u Dinamu. Najdraže mi je prvenstvo iz 2008. godine jer smo bili dobra i kvalitetna momčad koja je imala zajedništvo. Igrali smo prekrasno, imali niz od 18 pobjeda, a čak nas je i na manjim utakmicama gledalo po 15 tisuća ljudi. Za Europu uvijek mogu pomoći dva ili tri kvalitetna igrača, ali trebamo i navijače. Tada bi Dinamo bio mnogo bolji jer navijači daju dodatnu snagu. Moja posudba ističe na kraju sezone, a isto vrijedi i za ugovor s Dynamom Kijev. Bit ću slobodan igrač i moram obaviti razgovor s ljudima iz Dinama. Sretan sam jer i dalje imam ponuda, a u sljedećih desetak dana ću odlučiti o budućnosti. Imam ponudu Austrije Beč, ali to je samo jedan od nekoliko klubova koji me žele.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.