Vukovi bacaju sve karte na domaće prvenstvo; Tomas: Nemamo pravo na kiks!

Vukovi bacaju sve karte na domaće prvenstvo; Tomas: Nemamo pravo na kiks!

Zavijanje Vukova pred derbi Prve lige.

Ova sezona je za Cibonu već odavno skrenula s pravoga puta. Nazora je zapala dužnost prije koji mjesec da pokuša vratiti Cibonu na zacrtani put, ali to se zasad pokazalo nemogućom misjom. ABA liga već odavno je prekrižena te je tamo cilj jedino ostati u ligi, dok su stvari u domaćem prvenstvu ipak malo drugačije. Ovdje Vukovi vjeruju da još nije sve gotovo te da mogu iznenaditi, kako Cedevitu, tako i Zadar koji je zadnjih nekoliko kola preuzeo njihovo mjesto kao glavnog izazivača.

Ante Nazor nije previše pod stresom uoči utakmice sa Splitom koji dolazi u najjačem sastavu. Bez stanke da razmisli je Nazor za službene stranice svoga kluba ispalio koga se sve treba čuvati u susretu protiv Splita:

“Forma im je u usponu, trebamo biti još agresivniji, željni više kontakta i borbe za svaku poziciju. Ključ je zaustaviti playmakera Scotta, iskusnog Kedžu, prodore Kalajžića i Filipovića te u rotaciji Marčinkovića i Širka. Također trebamo parirati u skoku Najevu, Jukiću i u novije vrijeme Špaleti.”

Ante Nazor ne želi niti preuzeti na svoja leđa breme favorita te poručuje da se mnogo stvari treba poklopiti ako Cibona želi uzeti pobjedu:

“Utakmica ima puno zamki i zaista moramo biti mobilizirani, borbeni i koncentrirani kako bismo odgovorili na sve izazove. Tek se tada možemo nadati pobjedi”.

Marko Tomas je bio nešto direktniji te je bez dlake na jeziku poručiuo da je pobjeda za njega imperativ:

“Iskusna ekipa koja jako dobro igra kod kuće. Moramo nastaviti u ovom ritmu i ne smijemo dopustiti niti jedan kiks u domaćem prvenstvu ako želimo uhvatiti treću ili četvrtu poziciju. Igrali smo protiv njih u Kupu i vidjeli smo da nije bilo lagano. Dolazimo pripremljeni, maksimalno ozbiljni i idemo pobijediti utakmicu”.

U svakome slučaju nas čeka iznimno zanimljiva utakmica između dva kluba koji se u ovome trenutku više bore za prestiž u prvenstvu s obzirom da smo svi svjesni da se pobjede počinju računati tek kada završi regularni dio prvenstva.

 Utakmica je na rasporedu 2.2 u 18:00

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.