Vulić i Neretljak najavili Jadranski derbi: “Hajduk je ipak u maloj prednosti“

Vulić i Neretljak najavili Jadranski derbi: “Hajduk je ipak u maloj prednosti“

Mato Neretljak/Foto: Gettyimages

Hajduk i Rijeka danas će od 17 sati odigrati još jedan Jadranski derbi. Splićani u susret ulaze sa ciljem rušenja nepobjedivog Matjaža Keka, koji u 19 međusobnih okršaja protiv Hajduka ne zna za poraz, dok Riječani žele nastavak tog niza ne bi li se primakli Dinamu na četiri boda zaostatka.

Prije današnje utakmice susret je najavio Zoran Vulić, bivši trener oba kluba, ali i Vladivostoka, Istre 1961, Splita, Sheriffa i Atyraua.

“Kek se našao u pravo vrijeme na pravom mjestu, što je bilo dovoljno za osvajanje naslova. Predsjednik Turčić silno se trudio dovesti pravog trenera i uspio je, a ostalo je povijest. Dok sam bio trener Hajduka nikad nisam izgubio na Kantridi. Bili smo dominantni, a Rijeka uopće nije bila jaki protivnik. Samo smo razmišljali o Dinamu i kako njega svrgnuti s trona“, započeo je Vulić u razgovoru za Jutarnji List.

“U Hajduku danas vlada pozitivna atmosfera i sjajna je situacija u kojoj trener nema imperativ pobjede kao nekad. U moje vrijeme se s klupe letjelo nakon poraza od Osijeka i sličnih lošijih momčadi. Dobro je za Bile što su Riječani imali utakmicu s AEK-om i logično je očekivati da se igrači neće dovoljno odmoriti. Za Hajduk neće igrati Futacs, no Said, Ohandza i Almeida dovedeni su iz inozemstva upravo za ovakve utakmice“, zaključio je.

A utakmicu je također najavio i Mato Neretljak, bivši igrač oba kluba, ali i Orašja, Osijka, Suwona, Omiye i Zadra, koji je već radio s Matjažem u Rijeci.

“Puno puta proteklih godina čuo sam pitanje zašto je Kek nadmoćniji od Hajduka. I uvijek sam dao isti odgovor, koji se sastoji od tri komponente. Financije, selekcija igrača i trener. Kek je za mene najbolji trener HNL-a, a ako netko u to sumnja, neka slobodno pogleda njegove rezultate. On ima odriješene ruke u izboru igrača, a klub mu daje maksimalnu podršku. Riječani su s njime zadržali stabilnost, konstantno nadograđuju momčad, a imaju na svakoj poziciji minimalno dva igrača“.

Za kraj dao je svoja razmišljanja i oko pobjednika dvoboja:

“Biti će to jako teška utakmica u kojoj malu prednost, ali prednost, dajem Hajduku i to iz razloga što je svježiji u odnosu na Rijeku, koja se vidno potrošila u Europskoj ligi. Splićani će biti energetski kompletniji i domaćini su, a svi znamo koliku prednost Hajduku daje Poljud. Po meni šanse su 55:45 za Hajduk, a do pobjede bi ga mogli voditi momčadski duh i publika, koja će Bilima dati vjetar u leđa“.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.