Warner otvorio dušu: “Strahujem za život, a imam dokaze da je Blatter namještao izbore!”

Warner otvorio dušu: “Strahujem za život, a imam dokaze da je Blatter namještao izbore!”

Jack Warner otkrio je kako ima dokaze o umješanosti Seppa Blattera u malverzacije u Fifi...

Jack Warner/Foto: Gettyimages

Jack Warner, nekadašnji potpredsjednik Fife i jedan od glavnih osumnjičenika u korupcijskom skandalu koji potresa svjetsku nogometnu organizaciju pred televizijskim je kamerama optužio Seppa Blattera za namještanje izbora.

Šef Fife, koji je samo četiri dana poslije dobivanja novog mandata dao ostavku na svoju poziciju, izjavio je kako “odlazi jer previše voli Fifu”, no čini se kako se povukao jer je – previše volio novac.

“Iskreno, nakon posljednjih događaja ozbiljno strahujem za svoj život. Imam dokumente koji će povezati Fifu i Seppa Blattera s namještanjem izbora 2010. na Trinidadu i Tobagu, a spreman sam to i dokazati”, rekao je Warner.

“Više ne želim čuvati tajne koje bi mogle uništiti moju državu”, dodao je čovjek koji je u Trinidadu i Tobagu vrlo utjecajan političar, a jedno je vrijeme obnašao i dužnost ministra Državne sigurnosti. Morao je ipak odstupiti zbog – korupcijskog skandala u koji je bio upleten 2011. godine.

“Čak ni smrt neće zaustaviti lavinu koja dolazi. Blatter zna zašto je pao, a jako dobro to znam i ja. Doći će trenutak kad će sve izaći na vidjelo”, zaprijetio je.

Warner očito neće skrivati karte i sa sobom će povući sve koji su na bilo koji način bili upleteni u malverzacije i pranje novca u Fifi. Protiv njega je podignuta optužnica u Sjedinjenim Američkim Državama, a opasno mu prijeti i izručenje SAD-u.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.