Wawrinka zaustavio Čilića u pohodu na polufinale

Wawrinka zaustavio Čilića u pohodu na polufinale

Source: Gareth Copley/Getty Images Europe

Marin Čilić nije se uspio plasirati u polufinale Roland Garrosa. Bolji je od njega u četvrtfinalu bio Švicarac Stan Wawrinka s uvjerljivih 6-3, 6-3 i 6-1 nakon sat i 42 minute igre.

Nije danas Marinu ništa polazilo za rukom. Servis ga nije najbolje služio, a sa backhandom se dosta mučio kroz cijeli meč. S druge strane, Wawrinka je pokazao zašto je trenutno treći igrač svijeta i sasvim zasluženo je slavio.

”Danas su uvjeti bili dosta sporiji, slično kao i u protekla dva meča, s tim da ni Anderson ni Lopez nisu toliko moćni s osnovne linije. Kada bi se razigrao poen, Stan je bio konkretniji, bolji i nalazio je odlična riješenja. S druge strane, ja sam se mučio, teško sam dolazio do winnera, do laganih poena i to mi je stvaralo veliko probleme. Servis me danas isto nije išao, imao sam nizak postotak prvoga servisa što me je dovodilo do izmjene i dugih poena što je, naravno, išlo njemu na ruku”, izjavio je Marin Čilić nakon meča.

Marin nema za čime žaliti, ovo mu je najbolji rezultat u karijeri na Roland Garrosu i vjerujemo kako prikazanu dobru igru i formu može prenijeti na travnatu sezonu koja počinje sljedećeg tjedna.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.