Wenger: “Arsenal je jedini koji se pridržava financijskog fair-playa”

Wenger: “Arsenal je jedini koji se pridržava financijskog fair-playa”

Arsene Wenger odgovorio je na izjave Josea Mourinha o kršenju financijskog fair-playa...

Arsene Wenger/Foto: Gettyimages

Arsene Wenger nije mogao propustiti prigodu da se naruga menadžeru Chelseaja Joseu Mourinhu, ismijavši njegova upozorenja kako Manchester City uporno krši odredbe financijskog fair-playa.

Portugalac je novinarima nedavno izjavio kako bi trebalo razmisliti o oduzimanju bodova Manchester Cityju poradi kupovine bjelokošćanskog napadača Wilfrieda Bonyja, koji je klub s Etihada ‘honorirao’ sa čak 35 milijuna eura.

Francuz je upitan slaže li se Portugalčevom idejom o oduzimanju bodova klubovima koji krše najnovije Fifine odredbe. “Netko ovdje ima dobar smisao za humor, baš sam se nasmijao”, sarkastično je počeo Wenger.

“Svi klubovi trebali bi bezuvjetno poštovati financijski fair-play. No, jedini koji ga se zaista pridržava jest – Arsenal”, istaknuo je francuski strateg. “No, sam je plan i dalje vrlo širok i nedorečen. Odnosi li se definicija financijskog fair-playa samo na dio zarade od prihoda prodanih ulaznica? Ili i ulaznica i reklama? Čini mi se da već tu ima prostora za kreativnost i traženje rupa u zakonu.”

Rupe o kojima Wenger zbori najviše su povećalom tražili upravo City i Chelsea; građani su muku mučili s okupljanjem sastava za Ligu prvaka, kupili su Bonyja ne prodavši nikoga, dok je Chelsea jedva ušao u sferu fair-play zakona pustivši Schürrlea za 32 milijuna eura, a pridobivši Cuadrada za 34 milijuna.

“Možda u fair-play pripadaju i televizijska prava i prava na ime stadiona? Ljudima uopće nije jasno što je financijski fair-play jer su pravila vrlo komplicirana, a uz to se u Premiershipu razlikuju od ostatka Europe. Čak ni ja, koji sam u ovome poslu, nemam neku jasnu ideju o čemu je točno riječ. Volio bih kad bi pravila bila jasna svima te da ih se svi i pridržavaju. Ne smije biti jednakih i onih koji su malo više jednaki”, zaključio je francuski trener.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.