West Ham počeo pripreme

West Ham počeo pripreme

Slaven Bilić poveo je momčad West Hama na pripreme...

Slaven Bilić/Getty Images

West Ham se od petke priprema u irskom Corku. Slaven Bilić je prije odlaska na pripreme dao intervju za službenu stranicu kluba. Izjavio je: “Cijele godine se igra za plasman u Europu. No, mi se nismo plasirali u skupine, već u pretkolo. Zato ne smijemo riskirati jer prvenstvo počinje 8. kolovoza. Moramo biti oprezni, ali vjerujemo u sebe. U prvom pretkolu imamo suparnika iz Andore. Jasno je da smo veliki favoriti, a bit će to lijepa prilika za dokazivanje mladih igrača i onih koji su prošle sezone imali manju minutažu.”

U drugom pretkolu West Ham očekuje pobjednik dvoboja malteške Birkirkare i armenskog Ulissesa: “Imam iskustva s obje nacije. Imaju kvalitetu i oba protivnika su sigurno kvalitetna. Tko prođe prvo pretkolo protiv nas će igrati utakmice sezone. Mi smo željni europskih utakmica, posebno u posljednjoj sezoni na Upton Parku. No, moramo paziti jer ne smijemo koristiti igrače koji su odigrali dugu i napornu prošlu sezonu. Ne smijemo im četiri tjedna prije početka Premiershipa skratiti odmor. Siguran sam da ćemo naći ravnotežu.”

Osvrnuo se na raspored u prvenstvu: “Imamo težak početak, no to je na neki način dobro. U ovoj ligi ne postoje lagane utakmice i zato je nemoguće imati lagan raspored. U prva tri gostovanja imamo Arsenal, Liverpool i Manchester City. Na rasporedu su i tri teške utakmice na domaćem terenu u kojima imamo dobre izglede, a protivnici su Leicester, Bournemouth i Newcastle. Početak će biti sjajna utakmica na Emiratesu, no s Arsenalom je bolje igrati u kolovozu nego u studenom. Mogao je raspored biti i bolji, ali govorimo o Premiershipu. Kad tad ćemo morati sa svakim odigrati dvije utakmice. Zadovoljan sam raspored u prvim kolima.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.