Westbrook postavio još jedan rekord – $205 mil. za narednih 5 godina vjernosti Thunderima

Westbrook postavio još jedan rekord – $205 mil. za narednih 5 godina vjernosti Thunderima

Russell Westbrook još jednom se upisao u knjigu rekorda. Jučer je u poslijepodnevnim satima produžio vjernost Thunderima do 2023. godine. Novi petogodišnji ugovor donijet će mu 205 milijuna dolara na bankovni račun, a s obzirom na to da ugovor počinje vrijediti od sljedeće godine, s ovim dosadašnjim sveukupno će zaraditi još 233 milijuna dolara. Time je Westbrook dobio najviši garantirani ugovor u povijesti NBA lige.

“Mr. Triple-double”

Westbrook je igrač koji je svojim igrama obilježio ovu eru NBA lige, a i košarke općenito. Prošle sezone svjedočili smo jednoj od najvećih sezona jednog igrača. Rekord Oscara Robertsona smatrao se nečim nedostižnim, a kako je sezona prolazila i kako je Westbrook nizao triple-doublove odjednom je sve postalo moguće. Sam finiš sezone donio je upravo to – 9. travnja 2017. u utakmici protiv Denver Nuggetsa upisao je asistenciju za rekordni 42. triple-double sezone.

27. dana istog mjeseca u posljednjoj utakmici sezone, s 8 asistencija protiv Phoenix Sunsa završio je regularni dio sezone s triple-double prosjekom – 31.6 ppg, 10.7 rpg i 10.4 apg.

Jesu li Thunderi konačno spremni za pohod na titulu!?

Jedino što nedostaje u Westbrookovoj riznici je NBA prsten. I dok glavni pretendenti za naslov, Cavaliersi i Warriorsi, pojačavaju ili zadržavaju snagu u svojim redovima, Thunderima uvijek kao da nešto nedostaje. Za vrijeme Duranta bili su jako blizu, ali on ih je napustio prošle sezone. Ove sezone doveli su Carmela Anthonyja kojemu isto nedostaje taj prsten. Hoće li to biti dovoljno da ih konačno vidimo na tronu? Ili bar da budu u  mogućnosti pomrsiti račune Cavsima i Ratnicima? Ostaje tek za vidjeti, ali jedno je sigurno – iovako besmrtan Russell Westbrook postat će još besmrtniji.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.