Whoscored: Dvadeset i pet milijuna eura za Ivana Rakitića odlična je investicija za bilo koji klub

Whoscored: Dvadeset i pet milijuna eura za Ivana Rakitića odlična je investicija za bilo koji klub

Ivan Rakitić je prema ocjenama portala treći najbolji igrač Primere, iza Lionela Messija i Cristiana Ronalda

U društvu najboljih - Lionel Messi i Ivan Rakitić/Getty Images

Nogometni portal whoscored.com posvetio je u ponedjeljak tekst Ivan Rakitiću, hrvatskom reprezentativcu u dresu Seville. Whoscored na početku teksta naglašava da su u utrci za najboljeg igrača Primere Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Diego Costa koje predvode momčadi koje se bore za naslov prvaka.

Ali isto tako mnogi igrači ove sezone pružaju odlične partije, a nitko više nije iskočio u prvi plan od Ivana Rakitića koji je prema ocjenama portala treći najbolji igrač Primere, iza Messija i Ronalda. Rakitić je u utakmici protiv Raya Vallecana upisao novu asistenciju i tako samo potvrdio odličnu formu ove sezone.

Uz osam asistencija hrvatski reprezentativac postigao je deset golova ove sezone i whoscored navodi da bi Rakitić mogao privći još veći interes potencijalnih kupaca nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu. Portal nadalje navodi da Rakitić ima odličnu statistiku u mnogim parametrima, a najučinkovitiji je u slobodnim udarcima i kornerima. Kao jedina mana navode se žuti kartoni, Rakitić je ove sezone sakupio sedam opomena.

Whoscored u zaključku navodi da će, ako nastavi s ovakvim igrama, interes za Rakitićem samo rasti i da će 25 milijuna eura, koliko bi trebala biti otkupna klauzula u novom ugovoru, biti jako dobra i zapravo jeftina investicija za bilo koji klub.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.