Willingen ponovo u rukama Norvežana, na postolju i dva Poljaka!

Willingen ponovo u rukama Norvežana, na postolju i dva Poljaka!

Willingen još jednom Norvežaninu, danas slavio Forfang, do postolja stigli Poljaci Stoch i Zyla.

www.fis-ski.com
Drugog dana natjecanja u skijaškim skokovima u Njemačkom Willingenu ponovo je bio najbolji Norvežanin. Jučer je slavio Daniel Andre Tande dok je danas njegovo mjesto zauzeo Johann Andre Forfang.

Norvežanin Forfang vodio je i u prvoj seriji, imao je najduži skok sa 147.5 metra. Poslije prvog skoka iza njega zaostala su dva Poljaka, Kamil Stoch je imao dužinu od 145.5 metra, a sunarodnjak Dawid Kubacki je doskočio na 138 metara. Do danas vodeći u svjetskom kupu Richard Freitag nakon prve serije završio je tek na 17. mjestu.

Vodeći nakon prve serije zadržao je prvo mjesto i s još dobrim skokom od 144.5 metra zadržao prednost ispred Poljaka Stocha. Drugoplasirani Stoch je preuzeo vodstvo u svjetskom kupu, iskoristio je loš dan Freitaga koji je završio tek na 28. mjestu. Na postolje je stigao i Piotr Zyla, u prvoj seriji bio je tek na šestom mjestu. U finalnoj seriji najviše mjesta su preskočili Tande i Robert Johannson, do trećeg i četvrtog mjesta stigli su s 13. i 14. pozicije nakon prvog skoka.

Rezultati:
  1. J. A. Forfang (147.5m, 144.5m)
  2. K. Stoch (145.5m, 140.5m)
  3. P. Zyla (142m, 138.5m)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.