Wimbledon: Pobjede Čilića i i Konjuh, poraz Lučić-Baroni

Wimbledon: Pobjede Čilića i i Konjuh, poraz Lučić-Baroni

Wimbledon, prvo kolo, tenisači: Čilić - Mathieu 6:4, 6:7 (2), 6:2, 6:1 Tenisačice: Konjuh - Erakovic 6:3, 4:6, 6:0, Azarenka - Lučić-Baroni 6:3, 7:5

Marin Čilić plasirao se u drugo kolo Wimbledona pobijedivši Francuza Paul-Henri Mathieua 6:4, 6:7 (2), 6:2, 6:1 ostvarivši petu pobjedu u osmom međusobnom ogledu. Ana Konjuh pobijedila je Marinu Erakovic 6:3, 4:6, 6:0, dok je Mirjana Lučić-Baroni izgubila od Viktorije Azarenka 3:6, 5:7. Sukus je to nastupa hrvatskih predstavnika prvog dana Wimbledona.

Ako se zanemari drugi set, Čilić je odigrao praktički savrešn meč u kojem nije ostavio previše prilika suparniku. U prvoj dionici pobjegao je na 4:0, a sam je seb zakomplicirao život kada kod 5:2 nije iskoristio dvije set lopte. Ipak, drugu priliku na početnom udarcu da zaključi prvi set nije propustio.

U drugom setu kod vodstva 4:3 imao je priliku za break, ukupno četiri u drugom setu, ali na kraju je odlučivala trinaesta igra. Čilić je odigrao loše, francusi tenisač pobjegao na 4:0 i izjednačio rezultat.

I to je ujedno bilo sve, Čilić je u trećem setu odjurio na 3:0, a u četvrtom je također odmah stigao do breaka (3:0) i tako uvjerljivo obje dionice riješio u svoju korist.

Ana Konjuh prva je izašla na teren i donijela prvu pobjedu hrvatskih predstavnika. Naime, Konjuh je pobijedila Marinu Erakovic kojoj je ovo bio prvi poraz u provm kolu Wimbledona! Nakon što su podijelile prva dva seta, hrvatska tenisačica u trećoj dionici pružila je sjajnu igru i bez izgubljenog gema izborila put u drugo kolo.

Mirjana Lučić-Baroni zapela je na prvoj prepreci iako je osma nositeljica Viktoria Azarenka daleko od prave forme. Iako je Lučić objektivno imala najtežu protivnicu u prvom kolu od hrvatskih predstavnika, propustila je veliku priliku da u drugom setu kada  je prvo propustila jednu set loptu na servis suparnice, a onda još tri na svoj početni udarac. Azarenka joj nije pružila drugu priliku.

Wimbledon, prvo kolo: Tenisačice: Ana Konjuh – Marina Erakovic 6:3, 4:6, 6:0, Viktoria Azarenka – Mirjana Lučić-Baroni 6:3,  7:5.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.