Wimbledon: Karlović ispao od Bedenea nakon maratonskog meča

Wimbledon: Karlović ispao od Bedenea nakon maratonskog meča

Ivo Karlović nakon maratona od četiri i pol sata protiv Aljaža Bedenea nažalost ispao s Wimbledona rezultatom 6:7 7:6 6:7 7:6 8:6.

Foto : Ivo Karlović / Facebook

Ivo Karlović nije uspio proći u drugo kolo Wimbledona. Bolji je od njega u prvom kolu bio 58. igrač svijeta, Slovenac s britanskom putovnicom Aljaž Bedene rezultatom 6:7 7:6 6:7 7:6 8:6 nakon gotovo četiri i pol sata igre.

Bio je ovo meč kakav sedonekle mogao i očekivati, obojica igrača dosta sigurni na svom servisu te prilično nemoćni na protivničkom. O meču sve govori da je Bedeneu za ovu pobjedu bio dovoljan tek jedan oduzeti servis u cijelom meču dok naš Doktor nažalost nije uspio napraviti niti jedan break. Imao je Ivo čak osam prilika za to, ali svaki put se spašavao Slovnac s britanskom putovnicom. S druge strane Bedene je izborio pet prilika te jednu iskoristio i tako prošao dalje.

A što još reći o meču, najbolje vjerojatno govori da se na prvu break priliku čekalo do drugog gema drugog seta. Tada je Karlović imao dvije prilike, ujedno jedine u tom setu, ali nije nijednu iskoristio. U trećem setu dvije neiskorištene imao je Bedene, a u četvrtom setu još ih je bilo i najviše. Ivo je u četvrtom gemu čak imao tri uzastopne break lopte kojima bi vjerojatno i prelomio meč, ali nažalost nije niti jednu iskoristio, a kasnije obojica propuštaju po još dvije prilike. I u posljednjem setu imao je Ivo odmah na početku priliku za oduzimanje servisa, ali Bedene ju spašava te u šesnaestom gemu petog seta dolazi do svoje pete break prilike, ujedno i meč lopte koju na kraju i iskorištava i prolazi u drugo kolo.

Karlović je u meču ispucao 44 asa, ali i napravio 11 dvostrukih pogrešaka te to danas nije bilo dovoljno. Dobar je bio i Bedene s 28 aseva i pet dvostrukih pogrešaka, a obojica su bili na preko 80% posto dobivenih poena na vlastitom prvom servisu.

Wimbledon, 1. kolo, muški

Ivo Karlović [21] (23) – Aljaž Bedene (58) 7:6(5) 6:7(6) 7:6(7) 6:7(7) 6:8

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.