Wimbledon: Marin Čilić pobijedio Haider Maurera, Ana Konjuh slavila protiv Wickmayer

Wimbledon: Marin Čilić pobijedio Haider Maurera, Ana Konjuh slavila protiv Wickmayer

Drugo kolo: Marin Čilić - Andreas Haider Maurer 3:6, 6:1, 6:4,6:4, Konjuh - Wickmayer s 3:6, 6:2, 6:2.

Marin Čilić/Getty Images

Marin Čilić i Ana Konjuh plasirali su se u treće kolo Wimbledona. Čilić je pobijedio Austrijanca Andreas Haider Maurera 3:6, 6:1, 6:4,6:4, dok je Konjuh slavila protiv Belgijanke Yanine Wickmayer s 3:6, 6:2, 6:2.

Hrvatski tenisač odigrao je još jedan dobar meč, kao i u prvom kolu izgubio je jedan set, dok je u ostalima dominirao. Čilić je imao 18 aseva uz 67 posto prvog servisa. Čilić je ujedno stalno bio opasan kada je servirao Haider, imao je 14 break prilika od kojih je iskoristio četiri.

Nakon gubitka prvog seta Čilić je zaigrao puno kvalitetnije. Kod 2:1 stigao je do breaka, a ubrzo je još jednom oduzeo servis protivniku i ekspresno izjednačio rezultat u setovima. Čilić je u trećem setu ponovo brzo stigao do breaka, u trenutku kada je vodio 4:2 izgubio je samo četiri poena na servisu od početka drugog seta! Malo se pomučio u završnici dionice kada je iskoristio četvrtu setu loptu.

S dobrom igrom nastavio je i u trećem setu, ubrzo je ponovo stigao do breaka i kod 5:3 imao je tri meč lopte na servis Haidera. Austrijski tenisač uspio je sačuvati početni udarac, a Čilić je ubrzo kod 5:4 imao na svom servisu 40:15 i dvije nove meč lopte. Haider je spasio prvu, ali ne i drugu meč loptu.

Ana Konjuh nastavila je s odličnim igrama. Konjuh je izgubila prvi set, ali se u nastavku vratila. U drugoj dionici u dva navrata je stigla do breaka.

Iako je na otvaranju treće dionice izgubila početni udarac, Ana je nakon toga u čak tri navarata oduzela suparnici servis i tako stigla do novog velikog rezultata.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.