Wimbledon: Saznajte koga je ždrijeb spojio

Wimbledon: Saznajte koga je ždrijeb spojio

Borna Ćorić/Getty Images

Hrvatski tenisači Ivo Karlović i Borna Ćorić  srest će se  u prvom kolu Grand Slam turnira na travi londonskog All England Cluba.  Marina Čilića čeka Amerikanac Brian Baker, a Ivan Dodig će igrati protiv Tomaša Berdycha.

Karlović i Ćorić sreli su se već prošle godine na zemlji u Bukureštu, gdje je u tri seta slavio 37-godišnji veteran koji će kao favorit ući i u ovaj dvoboj. Marin Čilić postavljen je za 9. nositelja, a protiv 31-godišnjeg Amerikanca Briana Bakera nikada nije igrao. Uspiju li Čilić i pobjednik dvoboja Karlović – Ćorić stići do 3. kola, hrvatski muški tenis će imati jednog predstavnika u osmini finala, jer će se u tom slučaju u Wimbledonu dogoditi još jedan hrvatski okršaj.

Ždrijeb trećeg Grand Slam turnira sezone hrvatskim tenisačicama donio je teške protivnice . Tako će Donna Vekić već u prvom kolu na Venus Williams, a težak će zadatak imati i Mirjana Lučić-Baroni protiv Slovakinje Dominike Cibulkove. Naša treća tenisčica  Ana Konjuh suprostavit će se iskusnoj Karin Knapp.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.