Wimbledon: Marin Čilić pružio odličan otpor Novaku Đokoviću i ostao bez polufinala nakon pet setova

Wimbledon: Marin Čilić pružio odličan otpor Novaku Đokoviću i ostao bez polufinala nakon pet setova

Četvrtfinale: Marin Čilić - Novak Đoković 1:6, 6:3, 7:6 (4), 2:6, 2:6

Marin Čilić poražen je od Novaka Đokovića u četvrtfinalu Wimbledona 1:6, 6:3, 7:6 (4), 2:6, 2:6. Čilić je i dalje bez pobjede protiv Đokovića u deset međusobnih ogleda. Hrvatski tenisač u drugom i trećem setu pružio je igru kakva je potrebna da bi se pobijedio prvi nositelj Wimbledona, ali nakon što nije iskoristio priliku da vrati break u četvrtom setu sve je krenulo nizbrdo.

Kada je Đoković na otvaranju pete dionice stigao do breka bilo je jasno da će se Čilić teško vratiti jer srpski tenisač bio je odličan na svom servisu. Đoković je imao luksuz da pri vodstvu 4:2 opet napadne i ostvari dvostruki break čime je meč zapravo bio gotov.

Inače, Đoković je otvorio meč breakom i ubrzo je vodio 2:0. Čilić nije uspijevao parirati odličnom Đokoviću te u prvom setu nije imao niti jednu priliku da oduzme servis srpskom tenisaču. Đoković je kod 4:1 stigao do drugog breaka što je označilo kraj prve dionice. Četrdeset i šest posto prvog servisa u prvom setu bila su nedovoljna da bi se pariralo Đokoviću.

Marin je na otvaranju drugog seta ponovo spašavao servis (dvije break lopte) u čemu je i uspio. I onda je jednostavno krenulo,  Čilić je ubrzo stigao do prve break lopte koju je odmah iskoristio, te je uspio zadržati svoj servis do kraja seta.

Na otvaranju treće dionice Čilić je imao 0:30 na Đokovićev servis, ali nije uspio pretočiti prednost u gem. Đoković je svoju priliku dočekao u četvrtom gemu (15:40), a na drugu break loptu Đoković je velikom pogreškom propustio realizirati priliku.

Kod 3:3 i 40:40 Marin je imao odličnu priliku da si osigura break loptu, ali beckhend paralela bila je preduga. Đoković je pak dobio priliku za break kod 3:4, ali njegov napad nije bio precizan. Srpski tenisač je dobio i drugu priliku, ali Čilić se držao  u igri.

I onda je Marin kod 5:5 iskoristio drugu break loptu sjajnim reternom i poveo je 6:5. Čilić je u prvom poenu gema u kojem je  servirao za set na čisti smeč dodirnuo mrežu reketom i poen je otišao Đokoviću. Čilić je dodao još dvije pogreške i odjednom  Đoković je imao 15:40 i ubrzo je izborio trinaestu igru. Čilić je tako dosta neoprezno propustio veliku priliku.

Hrvatski tenisač u trinaestu igru krenuo je mini breakom koju je Đoković brzo vratio (1:2). Novu prednost Čilić je stekao kod 3:2, a istu  je prosuo pogreškom kod 4:2. Ipak, srpski tenisač mu je prednost vratio svojom novom pogreškom i to je bilo dovoljno.

Hrvatski tenisač na otvaranju četvrtog seta ponovo je u prvom gemu morao spašavati dvije break lopte, a Čilić je darovao gem  Đokoviću promašivši smeč. U idućem gemu Čilić je imao dvije vezane break prilike (15:40), ali nije ih iskoristio. Srpski tenisač  ubrzo je stigao do duplog breaka nakon čega je postalo jasno da će susret otići u peti set.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.