WTA: Ana Konjuh izborila polufinale u Istanbulu

WTA: Ana Konjuh izborila polufinale u Istanbulu

Četvrtfinale: Ana Konjuh - Elena Svitolina 6:4, 1:6, 6:1. - Mislim kako sam se sad vratila, kako sam spremna, evo, posljednji rezultati to i potvrđuju, rekla je Ana

Ana Konjuh/Getty Images

Ana Konjuh svladala je Ukrajinku Elenu Svitolinu 6:4, 1:6, 6:1 izborivši polufinale ATP-a u Istanbulu. Ana je opet bila na visini zadatka protiv četvrte nositeljice turnira. Konjuh je imala puno prepreka na putu do prvog polufinala, u prvom setu je loše krenula, ali je nadoknadila 0:3!

– Ne gledam rejtinge protivnica, i ne opterećujem se s time uoči meča. Stvar je u meni. Vodim igru u svim mečevima. O meni ovisi uvelike kako će biti. Prvi dva turnira nakon povratka su bila teška, još je dobro bilo na prvom, u Saint Gaudensu, adrenalin me je nosio, ali poslije, kad se to sleglo, nije bilo dobro u Roland Garrosu. Međutim, to je bilo to vraćanje u igru nakon četiri mjeseca, ali mislim kako sam se sad vratila, kako sam spremna, evo, posljednji rezultati, u Wimbledonu te u Istanbulu to i potvrđuju, rekla je Ana Konjuh.

Svitolina je vodila i 4:1, ali to je ujedno bio kraj kada je u pitanju početni udarac ukrajinske tenisačice. Konjuh je lakoćom oduzimala servis i stigla je do prvog seta. Nakon gubitka drugog seta, hrvatska tenisačica uspjela je povratiti igru iz prvog seta. Povela je 2:0 i više se nije osvrtala.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.