WTA: Donna Vekić pobijedila Dominiku Cibulkovu u finalu Kuala Lumpura za prvi naslov karijere!

WTA: Donna Vekić pobijedila Dominiku Cibulkovu u finalu Kuala Lumpura za prvi naslov karijere!

Finale: Donna Vekić (7) - Dominika Cibulkova (1) 5:7, 7:5, 7:6 (4)

Donna Vekić s trofejom/www.wtatennis.com

Hrvatska tenisačica Donna Vekić osvojila je 250 tisuća dolara vrijedan WTA turnir u Kuala Lumpuru! Osječanka je do prvog naslova u karijeri stigla nakon pobjede nad prvom nositeljicom turnira i desetom igračicom svijeta, Slovakinjom Dominikom Cibulkovom.

Vekić je nakon velike borbe i meča koji je trajao dva sata i 51 minutu slavila rezultatom 5:7, 7:5, 7:6 (7:4). Prvi set pripao je Slovakinji 7:5, da bi Vekić odgovorila istom mjerom (7:5). U odlučujućem trećem setu hrvatska je reprezentativka bila mirnija i rezultatom 7:4 odnijela tie-break i ukupnu pobjedu.

Presudili su asevi, budući da ih je Vekić u meču imala čak 11, dok je Slovakinja ostvarila samo tri asa. Nakon poraza u finalima Taškenta 2012. i Birminghama 2013. godine, 17-godišnja Osječanka u Kuala Lumpuru je otišla do kraja.

To je prvi WTA naslov za Hrvatsku nakon 12 godina pauze.  Isto tako, Donna je postala prva igračica mlađa od 18 godina osvajačica WTA turnira nakon Vanie King u Bangoku 2006. godine!

– Jako sam sretna. Neznam što bih rekla. Meč je bio jako težak i sretna sam što sam uspjela izdržati do kraja, objasnila je nakon pobjede Vekić.

Finale: Donna Vekić (7) – Dominika Cibulkova (1) 5:7, 7:5, 7:6 (4)

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.