Prekinuta serija mlade Hrvatice

WTA Linz: Jana Fett zaustavljena u 2. kolu

WTA Linz: Jana Fett zaustavljena u 2. kolu

Jana Fett nije uspjela nastaviti pozitivan niz na WTA turniru u Linzu. Krenula je s četiri pobjede, ali je zaustavljena u osmini finala.

Facebook Jana Fett

Dvadesetogodišnja hrvatska tenisačica Jana Fett (100. na WTA ljestvici) izgubila je u 2. kolu WTA turnira u Linzu od druge nositeljice i deset godina starije Čehinje Barbore Strycove (26. na WTA ljestvici) sa 6:2, 3:6 i 3:6.

U prvom setu Jana Fett prva dolazi do ‘breaka’. Već u drugom gemu oduzima Barbori Strycovoj početni udarac za vodstvo 2:0. Međutim, Čehinja u trećem gemu uzvraća istom mjerom i smanjuje na 2:1. Do šestog gema tenisačice osvajaju gemove na svojim servisima kada ponovo Jana radi ‘break’ za vodstvo 4:2. Do kraja seta naša tenisačica još jednom oduzima početni udarac Strycovoj i osvaja prvi set sa 6:2.

Na početku drugog seta Čehinja radi ‘break’ na servisu Hrvatice te osvaja sljedeći na svom servisu za vodstvo 2:0. U trećem gemu Strycova radi novi ‘break’, osvaja sljedeći i vodi s visokih 4:0 u drugom setu. Jana u petom gemu smanjuje na 4:1, a već u sljedećem vraća jedan od dva ‘breakova’ za 4:2. Sljedeći gem lako osvaja na svom servisu, kao i Čehinja na svom servisu te je rezultat 5:3. U devetom gemu Čehinja ponovo oduzima početni udarac Jani i zaključuje drugi set sa 6:3.

U trećem setu je bilo mirno do šestog gema. U spomenutom gemu naša tenisačica gubi početni udarac i omogućuje Čehinji lagodnu situaciju i vodstvo od 4:2. Jana je mogla uzvratiti ‘re-breakom’ jer je imala čak tri prilike za oduzimanje početnog udarca Čehinji, ali Strycova se obranila i povela 5:2. Sljedeći gem Jana, na svom servisu, osvaja i smanjuje zaostatak na 5:3. Strycova dolazi u mogućnost da servira za ukupnu pobjedu. Hrvatica je došla do dvije vezane ‘break’ lopte (15:40), ali Čehinja ne samo da se uspjela obraniti, već je s četiri poena zaredom riješila pitanje pobjednice ovog meča.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.