Dominantna Jana

WTA Luksemburg: Jana Fett osigurala glavni turnir!

WTA Luksemburg: Jana Fett osigurala glavni turnir!

Dvadesetogodišnja Jana Fett osigurala je nastup u glavnom turniru WTA u Luksemburgu nakon pobjede protiv Amerikanke Sachije Vickery u 3. kolu kvalifikacija.

foto: Jana Fett Facebook

Hrvatska tenisačica Jana Fett riješila je i posljednju prepreku za plasman u glavni ždrijeb WTA turnira u Luksemburgu. Bolja je sa 7:6(6) i 6:1 u 3. kolu kvalifikacija bila od Amerikanke Sachije Vickery.

Jana Fett uspješno je završila kvalifikacije za glavni turnir pobjedivši u zadnjem kolu kvalifikacija Amerikanku Sachiju Vickery, koju je svladala prošli tjedan, također u 3. kolu kvalifikacija, za ulazak u glavni turnir u Linzu. Prvi set se odlučivao u ‘tie-breaku’, a prije toga obje tenisačice su po triput gubile početni udarac. Naša tenisačica je u trinaestoj igri bila bolja s 8:6.

U drugom setu Jana je dozvolila Amerikanki samo jedan gem. Prva je u drugom setu servirala Vickery i odmah izgubila početni udarac. Međutim, u sljedećem gemu Amerikanka uzvraća ‘re-breakom’ i izjednačuje na 1:1. Do kraja seta Hrvatica čak triput oduzima početni udarac i osvaja drugi set s laganih 6:1 te slavi ukupnu pobjedu od 2:0 u setovima i plasman u glavni ždrijeb turnira.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.