2. kolo kvalifikacija WTA turnira u Luksemburgu

WTA Luksemburg: Jana Fett prošla u 3. kolo kvalifikacija!

WTA Luksemburg: Jana Fett prošla u 3. kolo kvalifikacija!

Hrvatska tenisačica Jana Fett u 2. kolu kvalifikacija za ulazak u glavni turnir u Luksemburgu svladala je Mađaricu Fanny Stollar sa 6:1 i 6:4.

foto: Jana Fett Facebook

Hrvatska tenisačica Jana Fett nalazi se u Luksemburgu gdje igra kvalifikacije za ulazak u glavni ždrijeb WTA turnira. U 2. kolu kvalifikacija svladala je Mađaricu Fanny Stollar sa 6:1 i 6:4. U zadnjem kolu kvalifikacija igrat će protiv Amerikanke Sachije Vickery.

Jana Fett, postavljena za treću nositeljicu kvalifikacija, lako je riješila još jednu prepreku i sutra je očekuje meč za ulazak u glavni turnir. U meču koji je trajao malo više od jednog sata naša tenisačica samo je jednom gubila početni udarac, dok je protivnici u četiri navrata napravila ‘break’.

U prvom setu Jana je Mađarici dopustila samo jedan gem. Lako je naša tenisačica došla do vodstva od 5:0 pritom oduzevši Fanny Stollar dvaput početni udarac. Mađarica do svog jedinog gema došla u šestom gemu na svom servisu tako da je Jana prvi set dobila sa 6:1. U drugom setu nije bilo ‘breaka’ do četvrtog gema kada naša tenisačica prvi put u meču gubi početni udarac te Mađarica odlazi na 1:3. Međutim, već u sljedećem gemu Hrvatica uzvraća ‘re-breakom’ i na svom servisu osvaja još jedan gem za 3:3. Ponovo Mađarica gubi svoj početni udarac u sedmom gemu i Jana vodi 4:3. Do kraja seta obje tenisačice osvajaju gemove na svojim servisima te Fett osvaja drugi set sa 6:4 i slavi ukupnu pobjedu od 2:0 u setovima.

U posljednjem kolu kvalifikacija Jana će igrati protiv šeste nositeljice kvalifikacija Amerikanke Sachije Vickery koju je nedavno pobijedila, također u 3. kolu kvalifikacija, na WTA turniru u Linzu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.