WTA Luxembourg 1. kolo kvalifikacija

WTA Luksemburg: Jana Fett prošla 1. kolo kvalifikacija

WTA Luksemburg: Jana Fett prošla 1. kolo kvalifikacija

Jana Fett

Hrvatska tenisačica Jana Fett, 100. igračica svijeta, postavljena je za treću nositeljicu kvalifikacija za WTA turnir u Luksemburgu. U prvom kolu kvalifikacija svladala je Nizozemku Lesley Kerkhove, 150. igračicu svijeta, sa 6:7(5), 6:3 i 6:1 u meču koji je trajao dva sata.

Nakon turnira u Linzu na kojem je kroz kvalifikacije došla do 2. kola, Jana Fett nastupa na novim kvalifikacijama, za turnir u Luksemburgu.

U prvom setu su obje tenisačice po dvaput gubile početni udarac. U prvom gemu Lesley Kerkhove napravila je ‘break’ našoj tenisačici te nakon servis gema povela 2:0. U četvrtom gemu Fett uzvraća ‘breakom’ i izjednačava na 2:2. Već u sljedećem gemu Nizozemka vraća prednost da bi u šestom gemu istom mjerom vratila Jana i izjednačila na 3:3. Do kraja seta obje tenisačice su osvajale gemove na svojim servisima pa se set morao odlučivati u ‘tie-breaku’. Nizozemka radi prednost i vodi s 4:0, ali naša tenisačica se ekspresno vraća i izjednačava na 4:4. Međutim, Nizozemka na kraju osvaja prvi set sa 7:5.

U drugom setu Jana prva dolazi do ‘breaka’ u petom gemu, da bi već u sljedećem izgubila svoj početni udarac i omogućila Nizozemki poravnanje rezultata na 3:3. Naša tenisačica ubacuje u višu brzinu i do kraja drugog seta dvaput oduzima protivnici početni udarac te ga osvaja sa 6:3.

Treći set je bio odrađivanje posla za Janu. Kerkhove je uspjela osvojiti jedan gem, a naša tenisačica je Nizozemki dvaput napravila ‘break’ i osvojila posljednji set sa 6:1 čime je ostvarila ukupnu pobjedu s 2:1 u setovima i plasman u 2. kolo kvalifikacija.

U sljedećem kolu igra protiv 18-godišnje Mađarice Fanny Stollar, 236. igračice svijeta.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.