WTA Miami: Lučić-Baroni poražena od treće tenisačice svijeta

WTA Miami: Lučić-Baroni poražena od treće tenisačice svijeta

datta-sat.com

Mirjana Lučić-Baroni zaustavljena je u četvrtfinalu turnira u Miamiju. Bolja od nje bila je treća tenisačica svijeta, Čehinja Karolina Pliškova, sa 6:3 i 6:4.

Pliškova igra u odličnoj formi, a ovom pobjedom je preuzela prvo mjesto na Race listi za Singapur. Mirjana je pružila dobar otpor, no nije bilo dovoljno za pobjedu nad sjajnom Čehinjom. U prvom setu Lučić-Baroni je imala velikih poteškoća na servisu s čak devet dvostrukih pogrešaka. Tijekom drugog seta vodila se velika borba, Mirjana je imala 4:2, no nije uspjela sačuvati prednost.

Bio je to dvoboj igračica sličnog, agresivnog stila igre s flat udarcima, koju karakterizira puno winnera, ali i puno neprisiljenih pogrešaka. Danas su prevagnuli bolji servisi Pliškove. Mirjana je slavila na Australian Openu u prošlom susretu, a Pliškova sada ide na bolju iz dvoboja Šafarova-Wozniacki.

Iza Lučić-Baroni je još jedan odličan turnir. Na najnovijoj WTA ljestvici od idućeg tjedna Mirjana bi trebala biti 23. tenisačica svijeta. Sada slijedi dio sezone na zemlji, a prve stanice su Charleston i Monterrey.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.