WTA Quebec: Mirjana Lučić-Baroni slavljem nad Venus Williams osvojila prvi naslov nakon 16 godina!

WTA Quebec: Mirjana Lučić-Baroni slavljem nad Venus Williams osvojila prvi naslov nakon 16 godina!

Finale: Mirjana Lučić-Baroni - Venus Williams 6:4, 6:3

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni osvojila je nakon 16 godina pauze treći WTA naslov u karijeri! Makaranka je u finalu turnira u Quebecu nakon jednog sata i 23 minute igre pobijedila Amerikanku Venus Williams rezultatom 6:4, 6:3.

Lučić-Baroni je tako oborila WTA rekord kao tenisačica koja je imala najdužu stanku između dva naslova. Dosad je najdužu pauzu od čak 13 godina imala japanska “bakica” Kimiko Date-Krumm.

Hrvatska je tenisačica loše otvorila treći međusobni susret. Izgubila je servis u prvoj igri, a kod rezultata 1:3 morala je spašavati dvije break lopte. Nakon toga odmah je oduzela servis nekadašnjoj prvoj tenisačici svijeta, te potom kod vodstva 5:4 uzela koš jedan break za vodstvo u setovima. Lučić-Baroni je u drugome setu povela 3:1 i unatoč gubitku servisa kod vodstva 4:2 nakon još jednog breaka ostvarila veliku pobjedu.

Slavlje i u konkurenciji parova

Hrvatska tenisačica u Quebecu je osvojila dva naslova, budući da je nakon finala singla slavila i u konkurenciji parova zajedno s Čehinjom Lucie Hradeckom. Hrvatsko-češka kombinacija je bila bolja od Julija Görges i Andrea Hlaváčkove rezultatom 6:3, 7:6 (10:8).

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.