WTA TURNIR: JANA FETT ZAUSTAVLJENA U POLUFINALU

WTA TURNIR: JANA FETT ZAUSTAVLJENA U POLUFINALU

Hrvatska tenisačica Jana Fett na WTA turniru u Hobartu završila svoj put u polufinalu porazom protiv Belgijanke Elise Martens rezultatom 6-4, 6-0.

foto: Facebook Jana Fett

 

Nakon što je napravila vrhunac svoje karijere i plasirala se u polufinale WTA turnira u Hobartu, hrvatska tenisačica Jana Fett (WTA-340)  ipak nije uspjela do finala. Na tom putu zaustavila ju je Belgijanka Elise Mertens (WTA-127) pobjedom 6-4, 6-0 u meču koji je trajao 70 minuta. Mertens je na prvom setu realizirala četiri asa i osvojila 72 posto poena, dok je naša Fett realizirala 56 posto poena, pri čemu je  Belgijanki uspjela samo jednom uzeti servis, a izgubiti pet svojih servisa. Fett je u drugom setu uspjela osvojiti jedanaest poena.

“Danas nije bio moj dan. Uvjeti su bili dosta teški i mislim da je ona uspjela igrati bolje. Bila sam dosta negativna i nervozna zbog vjetra, mislim. Nisam mogla servirati dobro kao u prijašnjim mečevima”, izjavila je Fett nakon poraza.

Bez obzira na današnji poraz hrvatska tenisačica napravila je odličan korak u karijeri i stigla do prvog polufinala WTA-a turnira koji će joj pomoći da bude bolje plasirana na WTA ljestvici.

Belgijanka Elise Mertens u subotu igra svoje prvo finale u kojem ju čeka treća nositeljica i 40. tenisačica svijeta Rumunjka Monica Niculescu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.