Xavi sljedeće sezone oblači dres Al Saada?

Xavi sljedeće sezone oblači dres Al Saada?

Proslavljeni španjolski reprezentativac sljedeće bi sezone karijeru trebao nastaviti u katarskom Al Saadu...

Xavi tijekom finala Eura 2012./Getty Images

Ono o čemu se već neko vrijeme ozbiljno spekulira, čini se, moglo bi se zaista ostvariti. Barcelonin veznjak Xavi Hernandez, naime, na izlaznim je vratima Nou Campa, a karijeru bi trebao nastaviti u Kataru.

Legendarni Španjolac koji je s blaugranom ostvario neke od najvećih uspjeha unazad posljednjih desetak godina, trebao bi na taj način nastaviti rastući trend odlazaka već pomalo ‘izluženih’ europskih vedeta u ‘egzotične’ nogometne zemlje.

Španjolski mediji pišu kako je Xavi načelno već prihvatio ponudu Al Saada, a ugovor bi mu trebao zajamčiti trogodišnju zaradu od trideset milijuna eura! U Al Saadu je donedavno igrao i još jedan Španjolac Raul Gonzales, no on je u međuvremenu katarsko podneblje zamijenio američkim, prešavši u New York Cosmos.

Xavi s Barcelonom ima još godinu dana ugovora, a nagađa se kako će svom proslavljenom nogometašu isplatiti lijepu otpremninu za preostalu godinu u Barcinu dresu (deset milijuna eura). 36-godišnjak bi se nakon avanture u Kataru, gdje će ujedno polagati ispite za dobivanje trenerske licence, trebao vratiti kući te naposlijetku zasukati rukave u omladinskim pogonima ‘voljenoga kluba’.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.