‘Za dom spremni’ navijači porukama napadaju Uefu!

‘Za dom spremni’ navijači porukama napadaju Uefu!

Hrvatski navijači najaktivniji su na službenoj Facebook stranici Uefe...

Davor Šuker i Damir Vrbanović/Foto: HNS

Upravo ono zbog čega je UEFA oštro (po tko zna koji put) kaznila Hrvatsku, ‘ratni je plan’ Hrvata u razračunavanju s krovnom europskom nogometnom organizacijom.

Duboko razočarani odlukom da kockasti protiv Italije moraju nastupiti pred praznim tribinama, horda hrvatskih navijača i navijačica pohrlila je na službene Facebook stranice Uefe i gotovo svaki post zasula komentarom ‘Za dom spremni’

Rečenica zbog koje je legendarni Joe Šimunić morao naprasno prekinuti karijeru (tada su navijači ‘divljali’ po Fifinim stranicama), tako i dalje izaziva polemike, Hrvati ne odustaju od njezina korištenja, a UEFA je, pak, odlučna drastičnim kaznama jednom zauvijek stati tomu na kraj.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker već je najavio žalbu na kaznu, no ona gotovo sigurno neće biti uvažena. “Bez obzira na to kako će proći, na kaznu ćemo se sigurno žaliti. Dotučeni smo, jer neki navijači očito nisu shvatili Uefinu poruku.”

Hrvatska zbog ovakvih (individualnih) eskapada neće biti kažnjena, ali i rušenje ugleda nacije u svijetu jedna je od – kazni – koja HNS-u i Hrvatskoj, tko god bio u pravu, sada nikako ne treba.

za dom spremni

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.