Za Marija Hezonju trener Vogel ima posebne zamisli

Za Marija Hezonju trener Vogel ima posebne zamisli

Mario Hezonja, igrač Orlando Magica, svojevremeno smatran za veliku košarkašku nadu, “izgubio” se negdje u tranziciji između europske košarke i NBA. Nakon druge sezone u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, još uvijek nema onih rezultata koje su mnogi očekivali od njega.

Prosjek druge sezone lošiji nego prve

I dok je prva sezona (6.1 ppg, 2.2 rpg, 1.2 apg) smatrana i opravdana tzv. vremenom prilagodbe, druga sezona je bila još lošija. S prosjekom od 4.9 poena, 2.2 skoka i tek jednom asistencijom po utakmici, Hezonja nije napravio očekivani iskorak. Odigrao je 14 utakmica manje nego prve sezone, minutaža mu se srozala s 17.9 na 14.8 minuta po utakmici, a njegova uloga kao da se nikako nije uklapala u ideje trenera Franka Vogela.

Trener Vogel razmišlja ozbiljno u vezi Marijevih uloga

Na kraju prošle sezone Vogel je eksperimentirao s Hezonjom na poziciji četvorke. Ove sezone Vogel ga misli balansirati na tri pozicije – dvojka, trojka i četvorka. I dok su pozicije šutera i krila prirodne za Marija, na poziciji krilnog centra to tek treba vidjeti. Vogel računa na njegove najmanje cijenjene i vidljive kvalitete – preglednost i sposobnost stvaranja akcija. Iako brojke to ne pokazuju, Hezonja je izvrstan dodavač, pa trener računa na izražajnost tih kvaliteta pogotovo u situacijama gdje je “man-to-man” s četvorkama koje su sporije i koje nemaju razvijenu ovu vrstu metodike igre.

Ljetos je bio u potpunosti usredotočen na pripreme za NBA, po prvi put otkazao reprezentativne obaveze te se očekuje i vidljivost te žrtve, a samim time i napredak. Teren je izgleda u Orlandu “posložen”, samo ga Mario treba iskoristiti – u što ni najmanje ne sumnjamo.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.