Za polufinale svjetskog prvenstva: Hrvatska vs. Španjolska

Za polufinale svjetskog prvenstva: Hrvatska vs. Španjolska

Hrvatska rukometna reprezentacija danas igra dvoboj četvrtfinala protiv Španjolske (20.45) na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Francuskoj.

Španjolci su nas na posljednjem europskom prvenstvu u Poljskoj pobijedili u polufinalu 33:29.

“Španjolska je izuzetna momčad koja se kroz godine nije puno mijenjala. Stigao je samo novi trener, ali ostala je ista filozofija. Igraju vrlo slično kao u Poljskoj. Mislim da možemo očekivati tešku utakmicu u kojoj moramo biti koncentrirani svih 60 minuta. Na ovom Svjetskom prvenstvu je sve moguće. Imamo svoju šansu i priliku izboriti polufinale”, kazao je pomoćni trener Petar Metličić koji je pritom naglasio kako protiv Španjolaca moramo biti čvrsti i odlučni, posebice bekovi.

“Igraju puno na pivota, a Aguinagalde je broj jedan. Imaju i sjajna krila te golmane, a možemo reći da su im ‘bekovi’ malo slabiji. Brzi su u tranziciji i to im je forte. Moramo biti čvrsti i odlučni sa što manje tehničkih grešaka jer Španjolci to dobro kažnjavaju. Moramo ih prisiliti da igraju šest na šest, jer na postavljenu obranu imaju više problema”, zaključuje Metličić.

Luka Šebetić smatra kako Hrvatska ne bi bila u četvrtfinalu da nema određenu kvalitetu.

“Ušli smo u četvrtfinale Svjetskog prvenstva i sretan sam što sam dio ovoga svega. Da nemamo određenu kvalitetu ne bi bili tu gdje jesmo. Očekujem jako dobru utakmicu u kojoj ćemo dati sve od sebe. Momčadi koje su do sada igrale jako lijep rukomet su ispale sa SP-a tako da je sve moguće. Španjolski sustav i rukomet se igraju dosta po Europi i Ligi prvaka, igra se na pivota dosta. Bit će to tvrda utakmica”, kazao je Šebetić.

Luka Šebetić (Svjetsko prvenstvo Francuska 2017)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.