Žan Tabak na trenerskom seminaru FIBA-e: Košarka nije ista kao kada sam ja igrao

Žan Tabak na trenerskom seminaru FIBA-e: Košarka nije ista kao kada sam ja igrao

- Važno je biti na trenerskom radaru. Trenutačno sam otvoren za sve opcije. Ne samo za Španjolsku, objasnio je legendarni hrvatski centar

Žan Tabak na FIBA.inom seminaru/http://www.fibaeurope.com

Legendarni hrvatski reprezentativac, NBA i europski prvak, Žan Tabak bio je glavni predavač na FIBA-inom trenerskom seminaru u okviru memorijalnog turnira Albert Schweitzer 2014, koji se svake godine održava u njemačkom Mannheimu.

– Ovo su idealne prilke za napredovanje kao trener. U trenerskom poslu od vitalne je važnosti permanentna edukacija. Košarka se više ne igra na isti način kao kada sam ja bio igrač. Ako želi uspjeti u trenerskom poslu moraš pratiti novitete, objasnio je trostruki prvak Starog Kontinenta sa Jugoplastikom.

Nekadašnji centar Houston Rocketsa (43) trenutačno je bez trenerskog angažmana. Zadnji posao imao je u španjolskoj Caji Laboral, koju je vodio prošle sezone.

– Važno je biti na trenerskom radaru. Kada sam ostao bez angažmana više sam se posvetio obitelji. Trenutačno sam otvoren za sve opcije. Ne samo za Španjolsku, iako bi najviše volio trenerski angažman dobiti na Pirinejima, zaključio je legendarni hrvatski centar.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.