Zaboravljen u Škotskoj: Bivši Dinamovac umjesto Hrvatske odabrao BIH

Zaboravljen u Škotskoj: Bivši Dinamovac umjesto Hrvatske odabrao BIH

Foto: Jozo Šimunović/Twitter

Bivši mladi reprezentativac Hrvatske Jozo Šimunović na korak je od promjene reprezentacije za koju će nastupati. Naime, Šimunović od odlaska iz Dinama ima zapažene nastupe u redovima škotskog prvaka Celtica, no nije u planovima izbornika Ante Čačića.

Navedeno je naglasio i sam igrač, koji se osjeća zaboravljeno u Škotskoj, te je spreman promijeniti reprezentaciju budući da ispunjava sve preduvjete za nastupanje za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Na njegovom prelasku u BIH radi tamošnji Savez, a izbornik Mehmed Baždarević je veliki ljubitelj lika i djela mladog igrača, koji se polako prometnuo u ključnog igrača obrane Celtica. Naime, Šimunović je u prošloj sezoni odigrao 33 utakmice u svim natjecanjima, te je tako pomogao Celticu da dođe do dvostruke krune.

Šimunović je sakupio preko 50 nastupa za sve omladinske kategorije Hrvatske, no seniorski nastup još uvijek nije ostvario. Prema najavama čini se da ni neće, budući da je igrač u procesu dobivanja putovnice BIH, na što ima pravo temeljem porijekla roditelja. Ukoliko se riješi sva papirologija na vrijeme, bivši igrač Dinama bi za BIH trebao debitirati već u sljedećem kvalifikacijskom ogledu za odlazak na SP kada BIH igra s Ciprom i Gibraltarom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.