Zadar blizu gašenja

Zadar blizu gašenja

Zadar je u ozbiljnim problemima...

Foto: Gettyimages

Nogometni klub Zadar suspendiran je zbog neplaćenih sudačkih taksi i to od početka ove sezone, a riječ o iznosu od približno 60 tisuća kuna. Tako je subotnje gostovanje Zadra u Vinkovcima postalo iznimno upitno. Naime, niti jedna momčad suspendiranog kluba ne može odigrati utakmicu za vrijeme suspenzije.

Zadarski vratar Tomo Gluić je izjavio: “Ovo je apel javnosti i apel prema Gradu Zadru da se uključi u ovaj klub i da se zaustavi ova situacija u kojoj se klub trenutno nalazi. Mi želimo promjene, ne želimo da se dopusti gašenje kluba. Mi se nemamo kome obratiti u klubu. Zna se tko upravlja, ali njega nitko ne spominje.”

Taj netko koga je spomenuo Gluić je Reno Sinovčić, vlasnik 35 posto dionica kluba čiji igrači mjesecima nisu primili plaću, a neki i dulje od godinu dana. Obećanja su, za razliku od plaća, bila redovita. Obećanje o plaći dolazi tako i od Sinovčića. Od 2013. godine grad posjeduje 41 posto dionica. Upravo zbog toga momčad traži veći angažman grada Zadra.

Zbog suspenzije HNS-a momčad još ne zna hoće li u subotu ići na gostovanje u Vinkovce. Pomoć je ponudio zadarski poduzetnik Damir Brković koji je spreman pomoći i platiti dug sucima. No, plaćanje tog duga više djeluje kao davanje preminulom klubu jer NK Zadar prije svega treba stabilne financije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.