Zagreb domaćin Hrvatskih svjetskih igara, podršku dao i Niko Kovač

Zagreb domaćin Hrvatskih svjetskih igara, podršku dao i Niko Kovač

Igre su amatersko sportsko natjecanje na kojem sudjeluju Hrvati i njihovi potomci iz cijeloga svijeta, predstavljajući državu u kojoj žive ili borave posljednje tri godine od početka Igara

Niko Kovač/Getty Images

Hrvatski nogometni savez je, kao i brojni drugi sportski savezi, jedan od pokrovitelja Hrvatskih svjetskih igara koje će se ove godine održati od 21. do 26. srpnja u Zagrebu.

Igre organizira HSK – krovna udruga hrvatskih iseljenika diljem svijeta uz suorganizaciju Hrvatske matice iseljenika, a održavaju se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića, Hrvatskog sabora, Državnog ureda za Hrvate izvan RH, Grada Zagreba i HOO-a.

Jedan od veleposlanika ovih igara je i Niko Kovač, uz maratonku Lisu Stublić i plivača Marija Todorovića

– Sport je jedan dio naših života koji spaja. Kao netko tko je rođen i živi cijeli život izvan Hrvatske, znam kako je lijepo da se naš narod okuplja u domovini, da se ne zaboravi koliko nas je izvan Hrvatske, da se ne zaboravi koliko mi volimo ovu državu. Ne smijemo nikada zaboraviti one koji su otišli iz raznih razloga izvan Hrvatske, uvijek se želimo vratiti. ‘Ajmo ujediniti naš narod, da nam budućnost bude još ljepša i uspješnija. Pokazali smo i mi kao reprezentacija da zajedništvo može puno toga donijeti. Ako ćemo raditi kao pojedinci, ne možemo biti uspješni, ali ako smo u skladu, ako pristupamo svemu s ljubavlju, onda možemo puno toga učiniti. Meni je drago što mogu biti dio ovog projekta i želim Hrvatskim svjetskim igrama puno uspjeha, rekao je Niko Kovač za službenu stranicu Hrvatskog nogometnog saveza.

Igre su amatersko sportsko natjecanje na kojem sudjeluju Hrvati i njihovi potomci iz cijeloga svijeta, predstavljajući državu u kojoj žive ili borave posljednje tri godine od početka Igara. Cilj Igara je kroz sportska i kulturna druženja povezati mlade Hrvatice i Hrvate i dati poticaj za njegovanje hrvatskog identiteta, povratak u domovinu i buduća gospodarska ulaganja u RH. Igre su do sada održane dva puta, 2006. i 2010. godine u Zadru, a svaki puta okupile su oko 2.000 sudionika (od toga 750 sportaša).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.