Zagreb domaćin juniorskog SP-a u hrvanju, hrvatski natjecatelji najavljuju borbu za medalje

Zagreb domaćin juniorskog SP-a u hrvanju, hrvatski natjecatelji najavljuju borbu za medalje

- Sjajna je to promocija naše zemlje i glavnog grada, objašnjava predsjednik Organizacijskog odbora SP-a Miše Kutleša

Organizacijski odbor SP-a/www.hhs.hr

Tri su dana ostala do početka svjetskog juniorskog prvenstva u hrvanju, koje će se od 5. do 10. kolovoza održati u hrvatskoj metropoli. Natjecanja će biti održana u Ledenoj dvorani Doma sportova. Jedno je to od najvećih ovogodišnjih sportskih natjecanja u Hrvatskoj, a važnost SP-a naglasio je i predsjednik Hrvatskog hrvačkog saveza Vladimir Bregović:

– Međunarodna hrvačka federacija FILA prepoznala je Zagreb kao odličnog organizatora, s obzirom na pozitivna iskustva s prethodnih natjecanja kojima smo bili domaćini. Uvjeren sam da ćemo se i ovaj put pokazati u pravom svjetlu, svi preduvjeti za vrhunsku sportsku priredbu su tu!

Zagreb će sljedeći tjedan biti u centru pozornosti svjetske hrvačke javnosti, najperspektivniji hrvači svijeta tražit će put prema medaljama i potvrdi svoje kvalitete. Predsjednik Organizacijskog odbora SP-a Miše Kutleša istaknuo je masovnost ovog natjecanja:

– Dolazi nam preko tisuću hrvačica i hrvača iz više od 60 zemalja svijeta. Sjajna je to promocija naše zemlje i glavnog grada, a naravno, nadamo se kako će i naši hrvači i hrvačice polučiti dobre rezultate.

Imat ćemo 14 predstavnika na ovom natjecanju. U najvažnijem dijelu, natjecanju u grčkom-rimskom stilu hrvatski će juniori biti zastupljeni u sedam kategorija. Nastupat će Tony Brala (HK Zagreb, kategorija do 50 kg), Mihael Bešenić (HK Vindija, 55 kg), Kristijan Šimatić (HK Petrinja, 60 kg), Mario Stjepić (HK Sesvetski Kraljevec, 66 kg), Filip Šačić (HK Sesvetski Kraljevec, 74 kg), Vjekoslav Luburić (HK PIK Vrbovec, 84 kg), Stjepan Vidović (HK Sesvete, 96 kg). Trener reprezentacije Tomislav Vukelić neće imati predstavnika samo u najtežoj kategoriji, do 120 kg.

U slobodnom stilu nas predstavljaju Mate Filipović (Hk Zagreb, 74 kg), Domagoj Bagarić (HK Lika, 84 kg) te Georg Kelava (HK Trešnjevka, 96 kg). Četiri juniorke koje će braniti boje naše zemlje pod paskom trenera Zlatka Klarića su: Martina Vazdar (HK Sesvetski Kraljevec, 59 kg), Ivana Mandarić (HK Pujanke, 63 kg), Martina Jukić (HK Pujanke, 67 kg) te Monika Šarić (HK Pujanke, 72 kg).

Trener hrvatske juniorske reprezentacije Tomislav Vukelić najavio je bespoštednu borbu svojih izabranika:

– Zadovoljan sam načinom na koji smo odradili pripreme, dečki će sasvim sigurno dati sve od sebe. Pozivam i publiku da ih dođe podržati u što većem broju, siguran sam da ih nećemo razočarati.

Dvije naše ponajveće uzdanice u grčko-rimskom stilu su Tony Brala i Kristijan Šimatić.

– Ne osjećam pritisak zbog nastupa pred domaćom publikom, bit će mi to samo dodatni motiv. Konkurencija je strašna, ali vjerujem u sebe – samopouzdano je poručio Brala, a Šimatić je najavio:

– Bit će žestokih borbi, ali moj cilj je uzeti jednu od medalja!.

Svi zainteresirani mediji mogu akreditacije podići već sada u Domu sportova, a recimo i kako će cijena ulaznica za hrvački spektakl kakav Hrvatska još nije imala prilike ugostiti biti 20 kuna.

Za kraj je, ispred grada Zagreba, sve zaljubljenike u sport na svjetsku smotru najboljih pozvao predsjednik Saveza hrvačkih sportova Milan Pavelić.

– Bilo bi sjajno kada bi naši mladići i djevojke u metropoli osjetili barem djelić podrške su naši slavni sportaši imali poput, primjerice, atletičara na „Hanžekovićevu memorijalu“ . Zagreb je sve napravio da pripremi spektakl te stoga vjerujemo da će i gledatelji prepoznati naš trud, te, ponajprije, trud i rad naših sportaša.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.