Zagreb Indoors: Trijumf Guillermo-Garcije Lopeza

Zagreb Indoors: Trijumf Guillermo-Garcije Lopeza

Španjolac Guillermo Garcia-Lopez pobjednik je ovogodišnjeg PBZ Zagreb Indoorsa...

Guillermo Garcia-Lopez/Foto: commons.wikimedia.org/Carine06

Španjolac Guillermo Garcia-Lopez, treći nositelj i 33. tenisač svijeta, pobjednik je ovogodišnjeg izdanja PBZ Zagreb Indoorsa.

“Ovo je moja četvrta pobjeda u karijeri i naravno da je jako emocionalno. Svaki turnir ima svoj trenutak, i ovaj je poseban – jako emocionalan. Sjećam se da su govorili kako se nisam dobro osjećao, nisam bio u najboljoj formi i u trenutku kada nije moglo biti gore doba godine za mene dogodila se ova pobjeda”, započeo je konferenciju za novinare Guillermo Garcia-Lopez.

U finalu je sa 7:6 (4), 6:3 svladao Talijana Andreasa Seppija te tako osvojio četvrti naslov u karijeri, a prvi otkako je lanjskog travnja bio pobjednik u Casablanci.

“Njegova je igra drugačija i loša za mene. Igra jako dobro na obje strane i nisam mogao pronaći prolaz lopte za pobjedu gejma. Pritiskao sam ga i igrao poen po poen u meču. Trudio sam se ne držati jednak ritam jer on voli tu ping-pong kombinaciju i imao je jako dobre poene. Kod rezultata 4:3 bio je to najdulji gejm u mom životu. Nakon što sam ga breaknuo imao sam set u rukama jer nije igrao dobro. Nikada do sada nisam pobijedio Andreasa, odlično je otvorio sezonu pobjedom u Sydneyu i ovo je za mene velika pobjeda.”

Uz naslov i 250 bodova za pojedinačnu ATP listu pripala mu je i glavna novčana nagrada od 80.000 eura.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.