Zagreb Winter Cup opravdao očekivanja, lijepa gesta Jerka Leke

Zagreb Winter Cup opravdao očekivanja, lijepa gesta Jerka Leke

Foto: Vedran Tolić; MC Plus Zagreb Winter Cup

MC Plus Zagreb Winter Cup počeo je prije tjedan dana, a za nama su mnogobrojne odlične utakmice grupne faze natjecanja. Ovaj najjači ženski futsal turnir u regiji proteklih je dana privukao posebnu pozornost kada su svoje utakmice na njemu igrale futsal reprezentativke Srbije koje su na turniru nastupile pod nazivom “Sind”.

Djevojke iz Srbije upislae su poraz i dvije pobjede te su tako osigurale mjesto u četvrtfinalu HEP ženskog futsal turnira. Svoje dojmove o turniru iznijela je Mariija Armuš, kapetanica ekipe. ”Drago mi je što i ove godine sudjelujemo na ovom najjačem ženskom futsal turniru u regiji. Ove godine nas je zapala gotovo ista grupa kao i prošle godine, ali se rezultati nisu ponovili. Malo smo psihički labilnije ulazile u utakmice, a tek smo se probudile u trećem susretu. Upisali smo visok poraz od MC Plusa, InTeam2 smo svladali sretno golom u zadnjim sekundama, a onda smo protiv Apexa napokon odigrali kvalitetnu utakmicu. Ovaj turnir nam je jedan od pokazatelja koliko mi same napredujemo iz godine u godinu i jako nam je drago što smo ponovno ovdje.”

Kapetanica Sinda, ali i srpske reprezentacije u futsalu osvrnula se na sastav s kojim su se djevojke predstavile na Zagreb Winter Cupu. ”Većina djevojaka igra za srpsku reprezentaciju, ali imamo i nekoliko cura iz mlađih selekcija koje su željele doći ovdje i vidjeti kako sve izgleda na ovom turniru. Popularnost ženskog futsala u Srbiji također raste tako da smo se ove godine okupile u većem broju nego ikada do sada”, pojasnila je Armuš.

Njihove protivnice u četvrtfinalu bit će djevojke iz ekipe “No name” koje su suvereno osvojile prvo mjesto u skupini ”D” svladavši i favoriziranu “Meteora Produkciju” sa 4:2. Ekipi Meteore u toj utakmici nije pomogla niti lanjska osvajačica turnira Monika Conjar.

”Jako smo zadovoljne prolaskom skupine, a posebno osvajanjem prvog mjesta. Igrale smo još jedan ženski turnir koji se igra u ovo vrijeme, a nedavno je završio, ali smatramo da je ovdje puno bolja organizacija iz razloga što je ovdje ženski turnir u prvom planu. Također, ovdje se igra po skupinama pa bolje ekipe imaju priliku doći do izražaja, dok lošije ispadaju. Samim time u prvi plan do izražaja dolazi kvaliteta ženskog futsala. Zadovoljne smo sa svim rezultatima koje smo postigle, posebice time što smo pobijedile jednog od favorita turnira – ekipu Meteore”, rekla je igračica ekipe “No name” Stella Gotal.

”Inače igramo veliki nogomet. U zimskom periodu nema utakmica, a ovaj turnir nam je dobar način za održavanje forme. Uz to i inače volimo igrati futsal, a smatram da je upavo Zagreb Winter Cup jedan od najjačih turnira u ovoj regiji u ženskom futsalu. Gledale smo djevojke iz Srbije na turniru i smatramo da imamo velike šanse proći u polufinale. Bile bi prezadovoljne da ostvarimo taj rezultat”, zaključila je Gotal.

Foto: Vedran Tolić

Treba napomenuti i zanimljivost kako je sponzor ekipe “No name” poznati hrvatski nogometaš Jerko Leko koji je djevojke podržavao s tribina tijekom njihovih utakmica na turniru. U sklopu turnira mlađih kategorija odigrane su brojne zanimljive utakmice, a sudionici turnira ne skrivaju zadovoljstvo, kako organizacijom, tako i svojim dosadašnjim rezultatima. Treba naglasiti kako se od ove godine sve kategorije igraju u sustavu 4+1.

”Vidjeli smo super poteze i golove u naše dvije utakmice. Prošle godine smo bili dvije – tri godine mlađi od svih u kategoriji U-21 i stigli smo do polufinala. Ove godine smo godinu stariji i iskusniji i nadam se da ćemo dogurati do kraja. Svake godine je sve više ekipa na ovome turniru i zbog toga svaka čast na organizaciji”, kazao je Stjepan Sučić iz “Igraonice Sportić” koja se plasirala u eliminacijsku fazu natjecanja U-21 kategorije.

”Već četvrtu godinu igram na ovom turniru i zadovoljan sam. Sve je super. Skupili smo ekipu koja je i prije igrala zajedno tako da se nadam da ćemo daleko dogurati. Dobro nam je krenulo za sada”, kratko je kazao Kristijan Zahirović iz sastava “Metal Medo” koji se natječe u katgoriji U-19.

”Nedavno smo se okupili, ali imamo jako dobre pojedince. Imali smo doduše neke greške na terenu koje ćemo pokušati ispraviti u idućoj utakmici. Meni je ovo nažalost zadnja godina na turniru jer sam izlazno godište, ali mogu reći da je stvarno odličan”, izjavio je Marko Jozanović iz “Posljednjih boema” koji se natječu u kategoriji U-21.

MC Plus Zagreb Winter Cup nastavlja se 30. prosinca u popodnevnom terminu, a dio utakmica tradicionalno će se igrati i 31. prosinca u jutarnjem terminu. U Novoj godini kreće i eliminacijska faza natjecanja, a sve počinje 2. siječnja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.