Zagreb za vikend ugošćuje najbolje od hrvatskog kartinga

Zagreb za vikend ugošćuje najbolje od hrvatskog kartinga

Prijave su stigle od ukupno 43 natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije, a prvaci države već su poznati.

Polako završava natjecateljska sezona kartinga. Domaćin i organizator međunarodne utrke na stazi Kartodroma „Špansko“ u srcu Zagreba je Zagrebački automobilistički savez.

Nastup je prijavilo ukupno 43 natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije, a domaći sudionici raspoređeni u osam klasa stižu iz 14 klubova.

Ovim će se natjecanjem, šestim ove godine, zaključiti sezona Prvenstva Hrvatske. Poznati su svi prvaci, ali ipak svaki bod bit će presudan u popunjavanju drugih i trećih pozicija pobjedničkih postolja završnice državnog prvenstva.

S olakšanjem će voziti tek većina sigurnih prvaka koji stižu na utrku: Leon Zelenko (KK Koprivnica), Jan Pokos (AKK Zanatlija), Dario Ćućić (KK Rijeka), Ivo Matić (AKK Podravina Koprivnica) te Marko Kranjčec i Nikola Samaržija iz AMKK Cobra Virovitica, kluba koji je u završnici sezone već osigurao naslov ekipnog prvaka.

Izostat će tek jedan od prvaka Adrien Mesec (AK RI autosport). Posebno zanimljiv bit će nastup desetak mladih nada hrvatskog kartinga koji će nastupiti u klasi „Baby kart“ koja je ove godine doživjela pravi „boom“ zahvaljujući angažmanu Hrvatskog auto i karting saveza, odnosno Odbora za karting sport, ali i cjelogodišnjem obrazovnom sustavu novih vozača u organizaciji ZAS-a.

Tehničko izvođenje manifestacije u Španskom povjereno je Autoklubu Ina Delta i Zboru sudaca ZAS-a, a subotnji program namijenjen Prvenstvu Sjeverne lige HAKS-a počinje u 7,30 sati verifikacijom i tehničkim prijemom. Službeni treninzi kreću u devet, a treninzi s mjerenjem vremena za startne pozicije u 10,30 sati. Prvi „set“ utrka starta u 12,30, a drugi u 14 sati, dok će se pobjednicima priznanja uručiti u 15,50 sati.

U nedjelju se za PH vozači okupljaju od 7,30 sati, treninzi počinju u 9 sati, a prva bodovna utrka u 13,10 sati. Nagrade najuspješnijima uručit će se u 17 sati. Očekuju nas uzbudljive utrke!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.