Zagrebačke Mladosti i dvije Kaštele napravile prvi korak do finala

Zagrebačke Mladosti i dvije Kaštele napravile prvi korak do finala

Polufinala se igraju na dvije pobjede.

U polufinalnim susretima Superlige odbojkaša i odbojkašica sudjeluju tri Mladosti (HAOK iz Zagreba u obje konkurencije i Ribola Kaštela), kao i tri Kaštele (Marina i Cemex u ženskoj, te ponovo Mladost Ribola u muškoj konkurenciji). Između njih ugurali su se MOK Mursa, te MOK i HAOK Rijeka CO u obje konkurencije, međutim svi su pred eliminacijom, a prema rezultatima iz prvih utakmica očekuje se finale u obje konkurencije između HAOK Mladosti i kaštelanskih klubova.

žene:

HAOK Mladost Proenergy – OK Kaštela Cemex 3:0 (25:17, 25:16, 25:19)

Utakmica je malo kasnila zbog problema u prometu, međutim domaće odbojkašice rutinski su došle do pobjede u tri seta, te nisu dopustile gošćama da se približe osvajanju seta i ugroze im pobjedu.

OK Marina Kaštela – HAOK Rijeka CO 3:1 (18:25, 25:18, 25:21, 25:20)

Odbojkašice Rijeke iznenadile su u prvom setu domaću ekipu, međutim to je bilo sve što su uspjele. Marina je sigurno dobila iduća tri seta i odlaze sa prednošću na uzvrat gdje će Riječanke pokušati napraviti nešto više.

muškarci:

HAOK Mladost Proenergy – MOK Rijeka 3:0 (25:15, 25:18, 25:22)

Riječani su u Zagreb doputovali oslabljeni, te im je falilo nekoliko igrača, a domaći odbojkaši, kao i ženske kolegice nisu imali milosti. Riječani su kako je meč odmicao uzimali sve više poena, a ako tako nastave u sljedećem meču bi mogli doći barem do utješnog seta, sve ostalo bilo bi senzacija.

OK Mladost Ribola Kaštela – MOK Mursa Osijek 3:0 (25:13, 25:22, 25:14)

Utakmica koja je trebala ponuditi najviše zanimljivosti ispala je jednosmjerna ulica koju su domaći odbojkaši veoma lako apsolvirali. Odbojkaši Murse neugodno su iznenadili u prvom i trećem setu kada su uzeli mizeran broj poena, a uzvrat bi ipak trebao ponuditi ono što se od ove utakmice i očekivalo.

Druge utakmice:

OK Kaštela Cemex – HAOK Mladost (subota, 18:45)

HAOK Rijeka CO – OK Marina Kaštela (subota, 19:30)

MOK Rijeka – HAOK Mladost (subota, 17:00)

MOK Mursa – OK Mladost Ribola (subota, 17:00)

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.