Zagrebački gimnastičar Tin Srbić četvrti junior Europe na preči!

Zagrebački gimnastičar Tin Srbić četvrti junior Europe na preči!

- Nisam razočaran, ali kad završite tako blizu medalje, onda nije baš lako, rekao je Tin Srbić nakon finala

Tin Srbić

Zagrebački gimnastičar, Tin Srbić (17), četvrti je junior Europe na preči! Gimnastičar trenera Lucijana Krcea za izvedbu u finalu u Sofiji ocijenjen je sa 13.600 bodova i za samo 0.066 bodova izgubio broncu. Zlatni je Britanac Nile Wilson (14.166), srebrni Francuz Zachari Hrimeche (13.833), a brončani Švicarac Sascha Coradi (13.666).

– Nisam razočaran, ali kad završite tako blizu medalje, onda nije baš lako. Bio sam uvjeren da ću dobiti malo veću ocjenu. Da sam ukopao saskok, to bi bila sigurna medalja. Ali, neću si ništa zamjerati, trenirat ću sada još jače. Bio sam prije dvije godine u višebojskom finalu na juniorskom Europskom prvenstvu, osvojio medalju na EYOF-u, sada četvrti u Europi… Trebam biti zadovoljan, rekao je nakon finala član ZTD Hrvatski sokol.

Trener Lucijan Krce bio je ponosan na svog vježbača koji je prije samo pola godine bio na operacijskom stolu zbog problema s laktom.

– Nismo mogli ni sanjati da ćemo nakon svih tih problema uopće moći doći ovdje, a pogotovo ne da ćemo se boriti za medalju. I ja sam mislio da će dobiti veću ocjenu od Švicarca, ali, dobro. Naš sport je subjektivan, Tin je odradio maksimalno u tom trenutku, mogu ga samo pohvaliti. Odvježbao je tri vrhunske vježbe u Sofiji, podij trening, kvalifikacije i finale. Nismo uspjeli, nadam se da ćemo slijedeći put. U Tinu leži veliki talent, uopće ne sumnjam u njega , komentirao je trener Krce.

Rezultati finala
Preča
1. Nile Wilson (V. Britanija ) 14.166
2. Zachari Hrimeche (Francuska) 13.833
3. Sascha Coradi (Švicarska) 13.666
4. TIN SRBIĆ (HRVATSKA) 13.600
5. Ahmet Onder (Turska) 13.333
6. Adrian Pfiffner (Švicarska) 13.300
7. Gaius Thompson (V. Britanija) 12.466
8. Kiril Potapov (Rusija) 10.833

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.