Zagrebački nogometni savez dao podršku Davoru Šukeru!

Zagrebački nogometni savez dao podršku Davoru Šukeru!

Izborna skupština za predsjednika HNS-a održat će se 22. prosinca.

foto: www.hns-cff.hr

U utorak je završena sjednica skupštine Zagrebačkog nogometnog saveza (ZNS) koja se održala u Hotelu Antunović. Aktualni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker dobio je očekivanu podršku od ZNS-a u utrci za predsjednika HNS-a.

Sjednici je nazočilo 50 delegata, a njih 46 je dignulo ruku za Šukera. Protiv su bili NK Rudeš i NK Zagreb 041, dok su MNK Alumnus FutsalFER i NK Sava bili suzdržani. Predstavnik Futsal Dinama jedini je član Zagrebačkog nogometnog saveza koji večeras na skupštini nije sudjelovao u glasovanju o povjerenju Davoru Šukeru kao izbornom kandidatu.

Zasjedanje skupštine pratilo je jako policijsko osiguranje. Policija je osiguravala ulaz u hotel, a u jednom trenutku se pojavilo dvadesetak pripadnika BBB-a. Željeli su istaknuti transparent, ali su bili odmah spriječeni od strane policije.

Izborna skupština za predsjednika HNS-a održat će se 22. prosinca, a status HNS-a nalaže da kandidati 15 dana prije Izborne skupštine moraju predočiti potpise devet županijskih saveza koji stoje iza njih. S obzirom da Hrvatska ima 20 županija, plus Grad Zagreb, dolazi se do zaključka da se na Izbornoj skupštini mogu pojaviti samo dva kandidata. To bi trebali biti Davor Šuker i Dario Šimić.

Inače, Skupština ima 59 članova, a za pobjedu na predsjedničkim izborima potrebno je 30 glasova.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.