Zagrebački polumaraton: Matea Parlov i Danijel Fak prvaci Hrvatske u polumaratonu

Zagrebački polumaraton: Matea Parlov i Danijel Fak prvaci Hrvatske u polumaratonu

Najbrža žena bila je Matea Parlov iz AK Dinamo Zrinjevac s 1:16:12. Kod muškaraca je slavio Danijel Fak iz AK Svetice. Njegovo je vrijeme bilo 1:10:51.

foto: http://dubrovniknet.hr

Zagrebački Jarun bio je domaćin najstarijem zagrebačkom polumaratonu “Ivan Starek” koji je okupio oko 500 natjecatelja koji je ujedno bio i pojedinačno Prvenstvo Hrvatske, a još oko 400 na utrkama od pet i deset kilometara.

Premda tri kruga oko Jaruna nisu najatraktivnija staza na svijetu, Starek je mnogim trkačima tvrhunac sezone. Ravna staza, malo zavoja, korektna organizacija i odlični uvjeti za trčanje koje nam pruža sredina studenog idealni su za trčanje osobnih rekorda. Upravo to su mnogi i ostvarili.

Najbrža žena bila je Matea Parlov iz AK Dinamo Zrinjevac s 1:16:12. Pola minute iza nje u cilj je stigla Bojana Bjeljac iz AK Dinamo Zrinjevac, dok je treće mjesto osvojila Matea Matošević iz AK Agram s 1:18:28. One su ujedno i pobjednice državnog prvenstva u polumaratonu.

“Unatoč izuzetno jakoj konkurenciji uspjela sam izboriti prvo mjesto. Atmosfera je bila zaista poticajna. Motivirana od strane velikog broja navijača, roditelja, dečka, trening partnera i naravno najboljih trenera, uspjela sam izboriti prvo mjesto i dokazati da sam najbolja i u ovoj disciplini koju trčim tek treći put u svojoj karijeri”, izjavila je nova državna prvakinja Matea Parlov.

Kod muškaraca je slavio Danijel Fak iz AK Svetice. Njegovo je vrijeme bilo 1:10:51, devet sekundi brže od drugoplasiranog Petra Bratulića iz AK Agram. Treći je u cilj stigao Ivan Dračar iz AK Kvarner s vremenom 1:11:17. Također, to su dečki koji su osvojili medalje na državnom prvenstvu.

“Bila je ovo relativno spora utrka u kojoj smo prvi dio trčali u grupi. Bili smo zajedno Dračar, Pavelić, Bratulić i ja sve negdje do 16. kilometra. Tu sam ubrzao i ostvario dosta laganu pobjedu”, rekao je nakon utrke Danijel Fak.

Na utrci od deset kilometara pobjedili su Slovenac Rok Puhar i Maja Perišić, dok su na petici najbrži bili Andrija Palička i Paola Horvat.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.