Zanimljiva jesen pred jedriličarima

Zanimljiva jesen pred jedriličarima

Fantela i Marenić nastupaju na Svjetskom prvenstvu...

Šime Fantela i Igor Marenić

Nakon što su u kolovozu na poprištu narednih Olimpijskih igara osvojili brončanu medalju u društvu onih koji će se nadmetati iduće godine na istom mjestu za ona najvrjednija odličja, te time još jednom potvrdili svoju kvalitetu, Šimi Fanteli i Igoru Mareniću slijedi ponovno veliki izazov – po 14. put u svojoj karijeri ovi 29-godišnjaci nastupit će na Svjetskom prvenstvu olimpijskih dvojaca. Od 2009. do 2014. osvojili su pet odličja na SP-ima, jedno zlato, tri bronce i prošle godine u rujnu u Santanderu srebro. Jasno je naravno zašto su ponovno među onima čija se imena najviše spominju kao kandidati za medalje. Domaćin ovogodišnjeg SP-a klase 470 je izraelska Haifa.

“Bili smo na pripremama u Izraelu 2006. godine, ali nikad nismo jedrili u Haifi. Nakon predolimpijske regate u Riu malo smo odmorili, jedrili na velikim brodovima i trenirali tehniku u Zadru. U Haifi smo već šest dana, odradili smo dobre treninge. Imamo novi brod, kao i obično to znači i nešto posla oko sređivanja i prilagođavanja svih sistema, ali veseli nas nova igračka. Uglavnom, sve ide prema planu, radimo svoje, regata počinje u ponedjeljak. Vruće je”, – prenio nam je Igor Marenić.

Nije samo temperatura zraka visoka, već je i more vrlo toplo, čak 29 stupnjeva. Prvi dan jedrenja je ponedjeljak 12. listopada, najboljih deset posada jedrit će u subotu 17. listopada plov za odličja.

SP dvojaca uvod je u vrlo uzbudljivu jesen ove godine. U listopadu nam još slijedi u Omanu SP daskaša, gdje će se Luka Mratović i Mihovil Fantela pokušati izboriti za mjesto na Olimpijskim igrama 2016., kao i finale Svjetskog kupa krajem mjeseca. U studenom su na programu čak četiri SP-a. Finaši jedre u Takapuni na Novom Zelandu, visoke plasmane ciljaju Ivan Kljaković Gašpić, Milan Vujasinović i Nenad Bugarin, Radialke prevođene Tinom Mihelić ogledat će se u Omanu, 49ere put vodi u Buenos Aires, tu će se za olimpijske norme nadmetati Pavle Kostov i Petar Cupać, te Enia Ninčević i Marina Dujmović. Čekamo s nestrpljenjem!

SP RS:X, Oman, 19.-24.10.
SP 49er, Argentina, 16.-21.11.
SP Laser Radial, Oman, 20.-26.11.
SP Finn, Novi Zeland, 24.-29.11.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.