Započela realizacija „Projekta Tokio“

Započela realizacija „Projekta Tokio“

S  prvim listopadom krenule su pripreme za nastup na 16. Ljetnim paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, a  na jučerašnje održanoj sjednici članovi Izvršnog odbora Hrvatskog paraolimpijskog odbora donijeli su i odluku o početku realizacije „Projekta Tokio“.

Svi paraolimpijci koji su nastupili u Rio de Janeiru, s početkom realizacije ovog projekta,  svrstani su u nekoliko kategorija, ovisno o njihovim rezultatima te će s njima biti potpisani ugovori za njihove stipendije i stručni rad njihovih trenera do kraja ove godine.

Na širem popisu kandidata za Tokio u ovom trenutku nalaze se pedesetak sportaša iz šest sportova čiji će rad biti financiran u skladu s pravilnicima HPO-a. Članovi Izvršnog odbora HPO ocijenili su, osvajanje dvije zlatne, dvije srebrne i jedne brončane medalje u Riju, kao nastup ‘iznad svih očekivanja’, a uz malo više sportske sreće taj broj je mogao biti i za još poneku medalju veći.

Iz Hrvatskog paraolimpijskog odbora također poručuju kako je u sklopu priprema za 2017. usvojen program javnih potreba za nastavak kvalitetnog rada ove krovne organizacije sportaša.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.