Započele pripreme ženske seniorske reprezentacije, Šerić i Miloglav umjesto Ive Ciglar

Započele pripreme ženske seniorske reprezentacije, Šerić i Miloglav umjesto Ive Ciglar

- Cilj je da se uigramo za otvaranje kvalifikacija sa Bugarskom 8. lipnja, objašnjava izbornik Braslav Turić

Mirna Mazić/Getty Images

Okupljanjem u Kaštel Kambelovcu u petak su započele pripreme ženske seniorske reprezentacije Hrvatske koju u lipnju očekuje kvalifikacijski ciklus za odlazak na Europsko prvenstvuo 2015. godine u Mađarskoj i Rumunjskoj.

– Okupili smo se danas u 13 sati. Sve djevojke sa popisa su se odazvale. Jedina je promjena što su umjesto Ive Ciglar u reprezentaciju pozvane Ivana Šerić iz Studenca i Carmen Miloglavić, objašnjava izbornik Braslav Turić.

Hrvatske košarkašice u Kaštelima će boraviti do 29. svibnja nakon čega putuju u Crnu Goru na dvije prijateljske utakmice s reprezentacijom Crne Gore. Prije početka kvalifikacija odigrat će i dva test ogleda sa A selekcijom Mađarske.

– To su prijateljske utakmice. Tu je najvažnije da vidimo gdje smo i što smo. Da se uigramo za otvaranje kvalifikacija sa Bugarskom 8. lipnja. Tu nam je važno da budemo dobri, zaključuje Turić.

Popis igračica: Lana Pačkovski (Rockwool Pula), Antonija Mišura (Toulouse), Davorka Balić (Le Havre), Emanuela Salopek (Kayseri Kaski spor), Jelena Ivezić (Novi Zagreb), Ana Lelas (Mersin), Ana-Marija Begić (Medveščak), Nina Premasunac (Medveščak), Mirna Mazić (Kayseri Kaski spor), Iva Slišković (Famila Schio), Luca Ivanković (Novi Zagreb), Marija Režan (Perfumerias Avenida), Ivana Tikvić (Medveščak), Ivana Šerić (Studenac), Carmen Miloglav (Ragusa)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.